ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

ANTIGEN HIV < < Analize medicale explicateDescriere

Detectarea antigenului p24 (Antigen HIV) permite diagnosticul precoce in faza premergatoare seroconversiei. Dupa seroconversie, cantitatea de antigen liber scade prin mascarea in complexe imune si creste din nou in stadiul final al bolii, cand anticorpii anti-p24 tind sa dispara.
Detectarea antigenului p24 se efectueaza cu o tehnica de imunocaptura si pune in evidenta antigenul viral liber. ICD p24ag (immunocomplex dissociated p24 antigen) elibereaza antigenul p24 din complexele imune si este de cinci ori mai sensibila decat metoda clasica. In prezent, aceasta tehnica este utila in special pentru screening-ul bolnavilor in situatii in care determinarea nivelurilor RNA-HIV si a limfocitelor CD4 nu este disponibila (tari in curs de dezvoltare), pentru identificarea copiilor cu infectie HIV cu risc de a dezvolta disfunctie imuna severa si in suspiciunile de primoinfectie HIV.

Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Antigen HIV - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale