ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

CULTURA SECRETIE GENITALA PENTRU STREPTOCOC GRUP B < < Analize medicale explicateDescriere Streptococul de grup B reprezinta unul din cei mai importanti patogeni in perioada neonatala. Aproximativ 5-30% din gravide sunt purtatoare alebacteriei, cu localizare vaginala si/sau rectala. Cel mai frecvent, nou-nascutul dobandeste infectia in momentul ruperii membranelor amniotice sau la trecerea prin canalul cervical.

Exista doua forme clinice de manifestare a infectiei neonatale:
- septicemie, cu debut precoce in primele zile de viata;
- meningita, cu debut tardiv in decursul primelor luni.

Pentru prevenirea acestor complicatii, se recomanda screeningul pentru Streptococul de grup B (prin cultura secretiei genitale) la toate gravidele aflate in saptamanile 35-37 de sarcina.


Recomandari Recomandari pentru efectuarea culturii din secretia genitala pentru Streptococ grup B:

- screeningul pentru Streptococul de grup B (prin cultura secretiei genitale) la toate gravidele aflate in saptamanile 35-37 de sarcina.

Pregatire pacient Nu necesita o pregatire prealabila.

Metoda Insamantarea secretiei recoltata pe tamponul cu mediu de transport se face pe mediul agar Columbia cu 5% sange de berbec si incubare in atmosfera obisnuita 18-24 de ore la 35-37 grade C. Daca pe mediu se va dezvolta Streptococul hemolitic de grup b, acesta se va comunica impreuna cu antibiograma.

Pentru cadre medicale Se va recolta proba pe tampon vaginal si/sau rectal. Tamponul va fi introdus in tubul cu mediu de transport (Amiens sau Stuart) si transportat la laborator.


Limite si interferente Nu prezinta.
Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Cultura secretie genitala pentru Streptococ grup B - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale