ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

EXAMEN MICROSCOPIC AL EXSUDATULUI FARINGIAN PENTRU FUSOSPIRILI < < Analize medicale explicateDescriere Angina Vincent este o infectie acuta necrotizanta a faringelui determinata de o combinatie de bacili fusiformi (Fusiformis fusiformis - bacil Gram negativ) si spirochete (Borrelia vincentii). Aceleasi microorganisme sunt implicate si in prodecurea gingivostomatitei.
Tabloul clinic include odinofagie unilaterala care creste in intensitate in decurs de cateva zile si poate fi asociata cu otalgie de aceeasi parte. Pacientul prezinta de obicei o halena fetida.
La examenul faringelui se constata prezenta unei ulceratii amigdaliene bine circumscrise a carei baza este cenusie si sangereaza rapid la atingere. Se poate asocia de asemenea si o limfadenopatie submandibulara. Diagnosticul de angina Vincent se stabileste pe baza examenului frotiului efectuat din exsudatul faringian si colorat Gram care pune in evidenta prezenta bacililor Gram negativi fusiformi si a spirochetelor, in contextul unei reactii inflamatorii.

Recomandari Recomandari pentru efectuarea examenului microscopic al exsuatului faringian pentru fusospirili:

- diagnosticul de angina Vincent.

Metoda Se examineaza proba la microscop.

Pentru cadre medicale Recoltarea probei:

- se aseaza pacientul pe scaun cu fata spre sursa de lumina, gatul in usoara extensie si ceafa sprijinita de spatar;
- se deprima baza limbii cu apasatorul si se preleva un tampon simplu, de la nivelul zonei ulcerate, din care se vor efectua extemporaneu doua frotiuri pentru examenul microscopic, in vederea diagnosticarii anginei Vincent.

Limite si interferente Nu prezinta.
Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Examen microscopic al exsudatului faringian pentru fusospirili - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale