ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

MAGNEZIU URINAR < < Analize medicale explicateDescriere

In mod normal 95 % din cantitatea de magneziu ce este filtrata la nivel glomerular este reabsorbita tubular, in special in portiunea ascendenta a ansei Henle. Excretia de magneziu controleaza nivelul seric al acestui element si este dependenta de dieta, pe de alta parte fiind supusa, impreuna cu cea a calciului, efectelor hormonului paratiroidian; cresterea reabsorbtiei calciului conduce la inhibitia competitiva a absorbtiei magneziului. Hipercalcemia, hipofosfatemia si acidoza se numara printre inhibitorii reabsorbtiei tubulare de magneziu. Cand functia renala este scazuta, magneziul este retinut determinand cresterea nivelului seric.Recomandari

Recomandari pentru determinarea magneziului urinar:

- investigarea statusului electrolitic; stabilirea cauzei unui nivel seric anormal de magneziu;
- investigarea nefrolitiazei.Pregatire pacient Nu necesita pregatire speciala.

Metoda Se foloseste metoda spectrofotometrica (colorimetrica).

Pentru cadre medicale

Specimen recoltat - urina din 24 ore; la ora 7 dimineata pacientul urineaza si nu retine aceasta urina, apoi colecteaza intr-un vas de plastic toate emisiunile de urina pana la ora 7 dimineata in ziua urmatoare, inclusiv; se omogenizeaza urina recoltata; se masoara intreaga cantitate, se retin 100 ml in pahar de plastic de unica folosinta pentru urina; nu se folosesc conservanti; ambele recipiente trebuie sa fie bine inchise cu capac, ele se pastreaza la 2-8 o C pana in momentul lucrului. Sunt inacceptabile probele care vin in contact cu orice fel de metal.

Recipient de recoltare - vas de plastic de 2-3 L si pahar de plastic pentru urina (de unica folosinta), pe care se noteaza cantitatea totala de urina din 24 ore.

Cantitatea recoltata - toata urina din 24 ore din care se retin 100 mL.

Prelucrare necesara dupa recoltare - acidifiere la pH = 3-4 cu acid clorhidric 6 N.

Stabilitate proba - 7 zile la temperatura camerei; 7 zile la 4-8o C ; 1 an la -20o C.Limite si interferente Alcoolemia ridicata determina cresterea magneziului urinar. Prezenta sangelui in urina creste magneziul urinar.

Interferente cu medicamente:
Cresteri:
- acetazolamida, amfotericina B, calcitonina, cisplatin, ciclosporina A, corticosteroizi, diuretice tiazidice, gentamicina, hidroxid de magneziu, litiu, triamteren.

Scaderi:
- amilorid, contraceptive orale, extract de paratiroida, gluconat de calciu, interferon alfa-2a.
Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Magneziu urinar - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale