ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

PROTEINA NUCLEARA MATRICEALA (URINA) < < Analize medicale explicateDescriere NMP22 intervine in reglarea si exprimarea unor gene; se gaseste din abundenta in celulele tumorale localizate la nivelul vezicii urinare si apare in urina sub forma solubila ca urmare a mortii acestora.
Testarea NMP22 este un test mai sensibil dar mai putin specific (poate da rezultate fals pozitive) comparativ cu testele citologice, pentru detectarea recurentelor.Recomandari Recomandari pentru determinarea NMP22:

- diagnosticul cancerului de vezica urinara.


Pregatire pacient Testul nu necesita o pregatire prealabila.

Metoda Este folosita metoda imunoenzimatica.

Pentru cadre medicale Se preleveaza o proba de urina dimineata si se transporta imediat la laborator pentru a preveni degradarea NMP22. Daca proba nu ajunge in timp util la laborator se impune congelarea acesteia.

Limite si interferente Deoarece aceasta proteina este instabila, pot apare rezultate fals negative in cazul in care urina nu a fost imediat stabilizata.
Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Proteina nucleara matriceala (urina) - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale