ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Analize medicale de laborator

TESTUL DE TOLERANTA LA GLUCOZA DE 3 H(100G) < < Analize medicale explicateDescriere

Mentiune: Se poate folosi si administrarea a 75 g glucoza dar aceasta procedura nu este la fel de bine validata; in aceasta situatie nu mai trebuie recoltata proba la 3 h.
Pacienta este reevaluata la 6 saptamani dupa nastere. Daca la testul de toleranta la glucoza se obtin valori normale, se considera ca a fost vorba de un diabet gestational, insa glicemia trebuie testata periodic datorita riscului de aparitie a diabetului zaharat. Daca testul efectuat postpartum da rezultate anormale, modificarile care apar vor fi incadrate in glicemie bazala modificata, intoleranta la glucoza sau diabet zaharat, conform criteriilor mentionate la testul de toleranta la adult (75g).Recomandari Recomandari pentru efectuarea testului de toleranta la glucoza de 3h:

Aceasta investigatie se indica in situatiile in care se obtin  rezultate anormale la testul de screening al diabetului gestational.


Pregatire pacient Ultimul consum de alimente trebuie sa fie cu cel putin 10 ore inaintea efectuarii testului; este permisa ingestia unor cantitati mici de apa. Pacienta trebuie sa aiba o dieta normala in ultimele 72 ore. Sunt interzise fumatul si efortul fizic pe durata efectuarii testului.

Metoda Se vor administra 100 g glucoza anhidra dizolvata in apa rece.

Pentru cadre medicale Se vor recolta 4 probe de sange: inainte de administrarea glucozei, la 1h, 2h si 3h dupa administrarea de  glucoza.Limite si interferente Nu prezinta.
Atentie! Aceasta sectiune are caracter informativ.
Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul.
Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.Testul de toleranta la glucoza de 3 h(100g) - Analize medicale de laborator - Explicatii analize medicale - valori normale