Alaturi de fructe si legume, zarzavaturile reprezinta o alta sursa naturala de vitamine, minerale si fibre alimentare. In plus, acestea contin substante care ajuta la prevenirea unor forme de cancer, boli cardiovasculare sau pierderea vederii care se manifesta odata cu inaintarea in varsta. ...
Patlagina, o buruiana care apare peste tot, sacaitoare si obraznica, dar bogata in saruri minerale, vitamine, acizi organici si multe alte substante bune pentru sanatate, poate trata dizenteria, durerile de cap, infectiile vezicii urinare, febra, gripa, durerile uterine, sangerarile excesive, ...
Pirul dezvolta in pamant o tulpina subterana, lunga, de cativa metri, numita rizom, care contine zaharuri, insulina, substante mucilaginoase, saponozide si uleiuri volatile, cu proprietati antimicrobiene, saruri de potasiu si siliciu, acid salicic, vitaminele A si B, substante folositoare in ...
Macesele, niste fructe mici, de un rosu aprins, adevarate depozite de vitamina C, se culeg toamna, cand sunt in parg, sau mau tarziu, dupa ce le arde bruma, doar ca atunci, fiind foarte coapte, trebuie prelucrate imediat ca sa nu se degradeze. Macesele au de 50 de ori mai multa vitamina C decat ...
Socul, folosit ca planta medicinala pentru proprietatile lui laxative, diuretice, sudorifice si emoliente, se recomanda pentru calmarea nevralgiilor, dar si pentru combaterea infectiilor respiratorii si a unor afectiuni ginecologice. De asemenea, remediile preparate din flori, frunze, fructe si ...