ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

10 alimente benefice pentru sanatatea inimii - articole medicale

10 alimente benefice pentru sanatatea inimiiSpecialistii estimeaza ca, pana in 2020, bolile de inima vor deveni cauza principala de mortalitate si vor ucide aproximativ 25 de milioane de oameni.

Se pare ca una din cauzele aparitiei acestui gen de boli o reprezinta alimentatia nesanatoasa, astfel ca health.com va prezinta cele mai benefice zece alimente, pentru sanatatea inimii.

Fulgii de ovaz sunt bogati in acizi grasi de tipul omega-3, acid folic si potasiu. Contin si fibre si scad nivelul colesterolului si curata arterele. Pentru un gust mai bun, ii puteti amesteca cu o banana.

Somonul, un alt aliment bogat in acizi de tipul omega-3, dar si in antioxidanti, reduce tensiunea arteriala si ajuta la coagularea sangelui. Consumat de doua ori pe saptamana, reduce cu o treime riscul de a muri in urma unui atac de cord.

Avocado contine beta-caroten si lycopen, antioxidanti foarte benefici pentru sanatatea inimii, si ajuta la arderea grasimilor din organism. Adaugati-va putin avocado la sandvisul dumneavoastra, pentru a evita problemele cardiovasculare.

Uleiul de masline, bogat in grasimi monosaturate, ajuta la reglarea nivelului de colesterol. Un studiu international recent a concluzionat ca oamenii din regiunea Creta a Greciei sunt cei mai putin predispusi la boli cardiovasculare. Asta, pentru ca ei folosesc zilnic ulei de masline atunci cand gatesc, chiar si la prajituri.

Fructele cu coaja lemnoasa, cum ar fi alunele, nucile sau migdalele, sunt de asemenea bogate in omega-3, in grasimi mono si polisaturate, dar si in fibre. La fel ca uleiul de masline, ele sunt o sursa buna de grasimi sanatoase pentru organism.

Fructele de padure sunt bogate in substante antiinflamatorii, care reduc riscul de boli cardiovasculare, dar si de cancer.

Fasolea uscata este bogata in fibre, omega-3 si calciu. Consumata in mod regulat va scapa de bolile de inima.

Spanacul este bogat in fibre, luteina, acid folic, potasiu si are putine calorii. Conform unui studiu la care au participat 15.000 de oameni cu obiceiuri alimentare diferite, indivizii care mananca spanac regulat isi reduc riscul de boli cardiovasculare cu 25%.

Semintele de in sunt bogate in omega-3 si omega-6. Ele sunt foarte benefice pentru inima. Puteti sa le consumati la micul dejun, pe langa fulgi de ovaz sau cereale integrale.

Soia este bogata in proteine si scade nivelul colesterolului din sange. Astfel, riscul de a va imbolnavi de inima este foarte redus.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-07-2009/10-alimente-benefice-pentru-sanatatea-inimii-877775




10 alimente benefice pentru sanatatea inimii - articole medicale - startsanatate