ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

10 idei despre slabit: ce este adevarat si ce este fals? - articole medicale

10 idei despre slabit: ce este adevarat si ce este fals?Teoriile legate de slabit sunt numeroase. Poti sa alegi intre produse dietetice, alimente care ard grasimile, reducerea portiilor sau ocolirea mesei de seara, insa e greu sa stii care e cea mai buna cale de a ajunge sa arati asa cum iti doresti.

Iata parerile specialistilor nutritionisti legat de cele mai importante conceptii care se vehiculeaza vizavi de pierderea kilogramelor, potrivit grasimi sau de zahar" cu siguranta au mai putine grasimi sau zahar decat celelalte, insa nu sunt lipsite de calorii. A consuma mai multe alimente dietetice in virtutea faptului ca aportul de calorii este mai mic nu este chiar indicat, deoarece, in mod frecvent, grasimile si zaharul sunt inlocuite cu ingrediente artificiale.

Pentru a slabi trebuie sa mancam mai putin - Fals

Pentru a pierde din greutate, reducerea portiilor reprezinta o solutie doar in cazul in care cantitatile consumate pana in acel moment sunt semnificative. In cazul in care suntem obisnuiti sa mancam portii normale (ex. 125 g legume, 75 g carne), a diminua cantitatile duce la acel sentiment de frustrare caracteristic regimurilor de slabire si care este responsabil de esecuri.

Ideal este ca alimentatia sa fie modificata in mod progresiv. Trebuie privilegiata carnea slaba, legumele fierte, painea integrala, care duc repede la satietate. In plus, fibrele continute faciliteaza tranzitul intestinal.

In ceea ce priveste gustarile dintre mese, trebuie limitate cantitativ produsele grase si dulci.

Daca bem mai multa apa, slabim - Fals

Apa este esentiala pentru viata, insa ea in sine nu ne face sa slabim. Daca bem mai mult de 1,5 litri de apa pe zi, toxinele vor fie eliberate mai repede din organism. Bauta incet, cu inghitituri mici, umple stomacul si da senzatia de satietate, diminuand pofta de a rontai mereu cate ceva. Insa nu trebuie sa inlocuim in acest mod gustarile sanatoase (fructe, iaurt simplu) atunci cand ne este foame.

Sampania nu ingrasa - Adevarat si fals

Sampania este una dintre bauturile alcoolice cu cele mai putine calorii. Insa, daca se consuma mai multe pahare, cu siguranta ca efectul nu este de neglijat atunci cand dorim sa slabim. In general, alcoolul este bogat in calorii, de aceea este recomandat sa se consume cu masura, atat pentru a pierde din excesul de kilograme, cat si pentru a avea o stare de sanatate buna.

Painea ingrasa - Adevarat si fals

In privinta painii, totul tine de cantitate si de felul de paine consumat. O felie de paine, alba sau integrala, contine in jur de 100 kcal, iar recomandarea zilnica este in jur de 2000 kcal pentru o femeie si 2700 kcal pentru un barbat. Painea este bine ca fie consumata cu moderatie, iar in locul sortimentelor rafinate sa fie alese cele integrale.

Uleiul de masline are mai putine calorii decat alte uleiuri - Fals

10 g de ulei de masline = in jur de 90 kcal, la fel ca in cazul uleiului de floarea soarelui, de nuci sau arahide. Insa prin faptul ca este bogat in acizi grasi mononesaturati, aduce beneficii sanatatii. In materie de nutritie, uleiul de masline este privilegiat fata de unt si margarina.

Grasimile sunt arse dupa 30 de minute de exercitii intense - Adevarat si fals

Miscarea nu trebuie pierduta din vedere atunci cand dorim sa slabim. In primele minute cand incepem sa facem miscare intensa este consumata acea energie care nu corespunde "grasimilor stocate". Dupa 30 de minute de efort sustinut, incep sa fie consumate si aceste grasimi, insa efectul este valabil si atunci cand se face miscare moderata, in mod frecvent si regulat.

Pentru a slabi, trebuie sa spunem "adio" grasimilor - Fals

Totul tine de natura grasimilor consumate. Este necesar sa limitam grasimile saturate (din carnea de porc, unt si smantana), sa eliminam grasimile trans (aflate in dulciurile procesate) si sa favorizam grasimile esentiale, Omega 3 (surse excelente sunt pestele si uleiul de in) si Omega 6.

Sa mancam putin la masa de seara - Adevarat si fals

Micul dejun si pranzul trebuie sa fie mai consistente decat masa de seara. Insa, in materie de nutritie, sfatul esential este sa-ti asculti corpul si nevoile sale. O cina sanatoasa si echilibrata, servita in familie si cu cel putin doua ore inainte de culcare, nu stocheaza neaparat mai mult decat o masa extrem de saracacioasa si insotita de frustrari.

Pentru a pierde kilograme, trebuie sa mizam pe alimentele "care ard grasimi" - Fals

Anumite alimente, cum este ananasul, au reputatia de "a arde grasimile". In termeni de nutritie, astfel de alimente nu exista. Este adevarat ca ananasul da stare de satietate datorita continutului mare de fibra si ca tot el contine bromelina, o enzima care ajuta la digestia proteinelor, insa aceasta nu inseamna arderea grasimilor. Inseamna doar ca poate fi consumat alaturi de o sursa de proteine, cum sunt nucile.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/dieta/10-idei-despre-slabit-ce-este-adevarat-si-ce-este-fals-1177753




10 idei despre slabit: ce este adevarat si ce este fals? - articole medicale - startsanatate