ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

10 lucruri pe care nu le stiai despre dinti - articole medicale

10 lucruri pe care nu le stiai despre dintiDesi n-am crede, dantura ascunde mult mai multe secrete decat ne-am inchipui. Ne rezumam la a ne spala pe dinti in fiecare zi, la a purta un aparat dentar sau la a ne prezenta la stomatolog atunci cand este necesar.

Totusi, mai sunt multe alte lucruri interesante pe care ar fi bine sa le stim despre dinti. bebelusi se nasc cu dinti

Unul din 2.000 de bebelusi se naste cu dinti, fenomen asociat fie cu unele probleme de sanatate, fie cu unele superstitii legate de personalitatea acestuia. De cele mai multe ori, acesti dinti au radacini slabe si se scot la scurt timp dupa nastere pentru a evita probleme ulterioare. Se spune ca Napoleon si Caesar s-ar fi nascut cu dinti, un semn al caracterului lor puternic.

Nu toti isi pierd dintii de lapte

Pana la varsta de 3 ani, un copil are setul complet de cei 20 de dinti de lapte. Incepand cu varsta de 5-6 ani, dantura permanenta incepe sa erupa, inlocuind-o pe cea de lapte. Uneori, insa, nu apare un inlocuitor pentru un dinte de lapte, ceea ce face ca respectivul dinte sa inceapa sa functioneze intocmai ca un dinte permanent.

Hiperdontia - prea multi dinti inlocuitori

Hiperdontia reprezinta prezenta dintilor in plus, ramasi ascunsi de cele mai multe ori in gingie, erupand ocazional. Acest fenomen duce la o aliniere defectuoasa a danturii sau la aparitia cariilor. Dentistul poate lua decizia de a scoate acesti dinti, iar ortodontul poate recomanda tratamente pentru modelarea unei astfel de danturi.

Cand dintii isi gasesc o altfel de utilitate

Poate nu ai fi crezut, dar se poate face arta pana si din dinti. Dovada stau colierele sau inelele originale create din molari sau incisivi. Pe Internet exista destule site-uri care comercializeaza astfel de creatii. De altfel, frumoasa actrita Scarlett Johansson si-a facut un colier din aur dintr-o masea de minte pierduta timpuriu, colier pe care i l-a daruit fostului ei sot, Ryan Reynolds.

Si tumorile au dinti

Celulele diverselor formatiuni tumorale pot contine diferite tipuri de tesut care se gasesc in ovare, coccis sau chiar urme de dinti, par, maini sau ochi. Aceste formatiuni numite teratoame sunt de cele mai multe ori benigne, fiind extirpate fara a ridica alte probleme mai grave.

Aparatele dentare - metoda cool de a-ti indrepta dintii sau de a atrage atentia

Daca inainte aparatele dentare traditionale erau inestetice si incomode, marile branduri din domeniu au trecut astazi la un alt nivel. Aparatele dentare invizibile sau cele linguale promit discretie si rezultate spectaculoase intr-un timp scurt.

In 2011, compania japoneza Laforet Harajuku a folosit intr-o campania publicitara primele aparate dentare cu luminite multicolore si intermitente. Chiar daca acele aparate nu indreptau dintii, au fost considerate un nou trend in domeniu, deschizand drumul spre alte si alte inovatii.

Dintii drepti nu reprezinta idealul frumusetii in toate culturile

O dantura perfect aliniata a fost mereu un etalon al frumusetii, insa nu peste tot in lume. Japonezii considera ca dintii aglomerati intineresc si tocmai de aceea apeleaza la stomatolog pentru a-si stramba dintii. O decizie cel putin uimitoare pentru alte culturi.

Este posibil ca generatiile viitoare sa nu mai aiba masele de minte

Stramosii nostri aveau un al treilea set de molari care ii ajuta la mestecatul frunzelor, nucilor etc. Astazi, doar 35% dintre oameni se mai nasc cu masele de minte. In plus, de multe ori dentistii ne indeamna sa scoatem aceste masele pe motiv ca oricum nu avem nevoie de ele. Oamenii de stiinta afirma ca este foarte posibil ca generatiile viitoare sa nu mai aiba nici apendice sau chiar degetele mici de la picioare.

Bomboanele, mai putin nocive pentru dinti decat stafidele

De mici suntem invatati ca dulciurile sunt cel mai mare inamic al danturii. Zaharul din toate alimentele pe care le consumam hraneste bacteriile care creeaza acid si erodeaza in timp smaltul dintilor. Ei bine, specialistii sustin ca cea mai buna solutie ar fi sa evitam produsele care raman intre dinti (stafide, gustari din fructe, paine, chipsuri etc) si sa le consumam cu moderatie pe cele care se dizolva mai repede, cum ar fi bomboanele sau ciocolata.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/stiri-sanatate/10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-dinti-1198188




10 lucruri pe care nu le stiai despre dinti - articole medicale - startsanatate