ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

5 motive sa mananci paine la fiecare masa - articole medicale

5 motive sa mananci paine la fiecare masaUnii spun ca painea ingrasa. Altii spun ca painea "prosteste". Exista tot felul de mituri despre acest aliment, majoritatea continand un "sambure de adevar".

Cert este ca, in cautarea perfectiunii corporale, am inceput sa demonizam umila paine, alungand-o de pe masa si din dietele noastre, in ideea ca astfel vom ajunge mai repede la greutatea vizata.

Realitatea este ca painea este un aliment benefic, bun si gustos, la vederea caruia poftim imediat. De fapt, painea are o contributie nutritionala importanta in orice regim alimentar, asa ca poate fi consumata cu incredere la fiecare masa, sustine publicatia online DietFoodNutrition.

Mai mult, painea te ajuta sa te mentii in forma ba chiar te ajuta sa slabesti, cu conditia sa stii cum sa o consumi, ce sa consumi si in ce cantitate.

Organismul functioneaza "ca uns"

Painea contine carbohidrati complecsi, proteine si fibre. Carbohidratii complecsi sunt principala sursa de energie a metabolismului, a functiilor cerebrale si a sistemului nervos central - cu alte cuvinte, painea te ajuta sa "functionezi" mai bine.

In plus, painea este satioasa, iar compozitia sa - simpla, insa atat de bogata in ceea ce priveste gustul minunat, ne ajuta sa nu flamanzim intre mese.

Nu spune nimeni sa mananci o paine intreaga la masa: doua felii din painea potrivita sunt suficiente pentru a beneficia de toate avantajele acestui aliment.

Efect favorabil asupra tranzitului intestinal

25% dintre oameni sufera de constipatie. Aceasta conditie poate fi imbunatatita prin marirea consumului de fibre solubile si insolubile. Orice paine este o sursa bogfata de fbre de ambele tipuri. Desigur, cea mai buna paine este cea integrala, care contine fibre insolubile, spun specialistii.

Painea contribuie la imbunatatirea energiei

Atletii stiu cat de important este sa mananci paine cand faci efort intens. Painea contine aproximativ 50% amidon, deci o proportie semnificativa de carbohidrati complecsi. Consumul de grau inyegral este chiar recomandat pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare si cancer de colon.

Aliatul creierului si functiilor cognitive

Chiar daca creierul reprezinta doar 2% din greutatea corporala, acest organ consuma 20% din totalul energiei. Creierul stocheaza energia, pentru a avea o autonomie de 10 minute, spun specialistii. Din aceste motive, este limpede de ce performantele cognitive sunt mai slabe "pe stomacul gol".

Din aceste motive, painea la micul dejun este extrem de importanta pentru copii. In plus, memoria este si ea legata direct de consumarea acestui produs-minune.

Faina potrivita face totul

Painea integrala, din mai multe feluri de cereale, este cea mai buna. Este densa si saraca in glucide, responsabile cu ingrasarea.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-14-2009/5-motive-sa-mananci-paine-la-fiecare-masa-818887




5 motive sa mananci paine la fiecare masa - articole medicale - startsanatate