ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

9 alimente minune care iti stimuleaza imunitatea - articole medicale

9 alimente minune care iti stimuleaza imunitateaIn sezonul rece, trebuie sa acordam o mai mare importanta alimentatiei. Doar astfel ne vom proteja de raceli sau viroze, cel mai puternic aliat in acest demers fiind sistemul nostru imunitar.

Pentru ca el sa functioneze la parametri optimi, este necesar sa cunoastem care sunt alimentele prin care ne putem imbunatati imunitatea. alimente pe care ne putem baza ori de cate ori simtim ca organismul nostru este slabit.

Iaurtul

Iaurtul contine probiotice, bacterii care pastreaza sanatos tractul intestinal. Desi aceste probiotice se gasesc si in forma suplimentelor alimentare, specialistii recomanda sa apelam la iaurturi naturale.

Un studiu realizat la Universitatea din Viena, Austria, a relevat faptul ca o doza zilnica de 200g iaurt a fost la fel de eficienta in stimularea sistemului imunitar ca si suplimentelee alimentare.

Intr-un alt studiu suedez, cei care au baut suplimente cu Lactobacillus reuteri, un probiotic care stimuleaza anticorpii, au prezentat cu 33% mai putine riscuri de a se imbolnavi. Doza zilnica recomandata ar fi de doua iaurturi de cate 150g.

Ovaz si orz

Aceste cereale integrale contin beta-glucan, un tip de fibre cu proprietati antimicrobiene si antioxidante.

Conform unui studiu norvegian, beta-glucanul ar fi mai puternic si mai eficient chiar si decat echinaceea. Cand animalele mananca ovaz si orz sunt mai ferite de gripa, herpex si antrax. La oameni, aceste cereale stimuleaza imunitatea, cresc viteza de vindecare a ranilor si ajuta antibioticele sa actioneze mai repede si mai eficient.

Specialistii ne sfatuieec ca macar una dintre cele trei mese de peste zi sa contina ovaz si orz.

Usturoi

Antibiotic natural, usturoiul contine alicina, ideal in lupta cu infectiile si bacteriile.

Intr-un studiu britanic, s-a constatat ca persoanele care consumasera extract de usturoi timp de 12 saptamani au prezentat mai putine riscuri de a raci. Alte studii sustin ca usturoiul lupta eficient si cu cancerul, persoanele care mananca mai mult de 6 catei pe saptamana prezentand cu 30% mai putine riscuri de a se alege cu cancer colorectal si cu 50% mai putine riscuri de a se confrunta la un moment dat cu cancerul de stomac.

Pestele

Pestele si crustaceele sunt bogate in seleniu. Seleniul ajuta globulele albe sa produca proteina cytokina, cunoscuta pentru faptul ca are capacitatea de a lupta contra virusurilor gripale. Somonul, macroul, heringul, toate sunt bogate in acizi grasi Omega 3, ajutandu-ne in lupta cu inflamatiile, racelile si infectiile respiratorii.

Doza potrivita ar fi de doua portii de peste pe saptamana, asta daca nu esti sau nu iti doresti sa ramai insarcinata.

Supa de pui

Cisteina este un amino-acid care se elibereaza atunci cand gatim supa de pui. Din punct de vedere chimic, cisteina se aseamana medicamentului folosit contra bronsitei. Astfel s-ar putea explica de ce supa de pui actioneaza atat de puternic impotriva racelilor, reusind sa ne stimuleze considerabil sistemul imunitar.

Ba mai mult, supa de pui actioneaza intocmai precum medicamentele contra tusei, iar atunci cand ii adaugam si usturoi sau ceapa, efectul ei creste considerabil.

Mananca o farfurie de supa de pui atunci cand te simti un pic racit.

Ceai

Un studiu realizat la Universitatea din Harvard a demonstrat ca persoanele care au baut 4 cesti de ceai negru pe zi, timp de doua saptamani, au luptat mult mai bine cu gripa si diferitele infectii. Amino-acidul responsabil pentru cresterea sistemului imunitar este in acest caz L-theatina, care se gaseste in ceaiul negru si verde, inclusiv in variantele decofeneizate.

Bea cateva cesti pe zi pentru a-i simti efectele miraculoase.

Carnea de vita

Carnea de vita este o bogata sursa de zinc, mineral ce ne ajuta in caz de raceli, viroze sau cand am contractat diverse bacterii. Zincul ajuta la formarea anticorpilor.

Mananca o portie de carne de vita pe zi pentru a-ti asigura aportul de zinc sau consuma alte alimente bogate in acest mineral: cereale, carne de porc, carne de pasare, iaurt, lapte etc.

Cartofi dulci

Prima bariera de care trebuie sa treaca bacteriile o reprezinta pielea noastra. Poate nu ai fi crezut, dar pielea este un organ foarte important, care are nevoie de vitamina A pentru a ramane eficient si sanatos.

Asadar, consuma alimente care contin betacaroten, transformat in corp in vitamina A. Cartofii dulci sunt o importanta sursa de betacaroten, la fel ca mai toate alimentele portocalii: morcovi, dovleac, pepene galben etc.

Ciupercile

Ciupercile sunt considerate a fi unul dintre alimentele de baza in stimularea sistemului imunitar. Acestea cresc productia si activitatea anticorpilor, ajutand corpul sa lupte mult mai eficient cu infectiile.

Expertii recomanda sa mancam ciuperci chiar de mai multe ori pe zi si sa adaugam aceasta leguma in cat mai multe dintre mancarurile pe care le consumam pentru a maximiza rezultatele.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/imunitate/9-alimente-minune-care-iti-stimuleaza-imunitatea-1199504




9 alimente minune care iti stimuleaza imunitatea - articole medicale - startsanatate