ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Abcesul dentar - articole medicale

Abcesul este o infectie microbiana a pielii, care duce la necroza tesuturilor si formarea puroiului.

Masuri profilactice si de tratament a abcesului
In general, bolnavii cu predispozitii la abcese trebuie sa beneficieze de o alimentatie alcalina si sa se obisnuiasca sa manance drojdie de bere.
Inmuierea si golirea abcesului se pot face prin comprese calde si umede cu frunza de varza taiata, rondele de ceapa, malai, branza de vaci sau argila, sau cataplasme cu radacina de nalba-mare, macerata, cu infuzie de arnica sau musetel. Sunt indicate uleiurile esentiale de lavanda si de musetel, tamponate la locul infectiei.
Daca puroiul s-a evacuat, folositi alifia de galbenele care ajuta la cicatrizare.
Abcesele fetei pot fi periculoase, intrucat infectia se poate propaga spre sinusurile venoase ale craniului.
 

Abcesul este o colectie de puroi cu localizari diferite: sub piele, in muschi, in organe (ficat, creier, plamani, rinichi etc.). Cand abcesul localizat sub piele ajunge la suprafata, el apare sub forma unei umflaturi dureroase, de culoare rosie, cu un punct galben la mijloc. Acesta este abcesul cald, sau, in termeni populari, buboiul. El este insotit de febra si de inrautatirea starii generale. Exista si abcese reci, cauzate de o infectie tuberculoasa, ele neavand, insa, caracteristicile abceselor calde.

 

Abcesul dentar - este o inflamatie purulenta in jurul unui dinte cauzal. Orice dinte netratat poate produce un abces. Mai intai se inflameaza pulpa dintelui (pulpita) apoi vasele si nervii mor iar canalul dentar este invadat de microbi (gangrena pulpara); invazia se extinde apoi producand parodontite, abces dentar, abces premaxilar, osteomielita. De aici se propaga in organism prin sistemul vascular producand leziuni in rinichi, articulatii, inima. in abces dentar apar dureri la acel nivel. Poate apare si febra. Dintele e cariat si dureros la lovirea lui in ax, dovada ca puroiul a invadat spatiul din jurul radacinii.


http://www.pravaliata.ro/abcesul.htm




Abcesul dentar - articole medicale - startsanatate