ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Adevarul despre carbohidrati - articole medicale

Adevarul despre carbohidratiDe ce ne plac carbohidratii? Pentru ca sunt gustosi, pentru ca suntem dependenti de placerea pe care ne-o produc si pentru ca sunt, de cele mai multe ori, dulci. Carbohidratii sunt o categorie de molecule care se gasesc in cereale, in produsele lactate, dulciuri si sunt de trei tipuri, care fac de cele mai multe ori diferenta intre sanatos si nesanatos.

Zaharuri sunt acea categorie de carbohidrati care se descompun in glucoza, aceasta fiind principala sursa de energie. Zaharurile exista in mod natural in alimente sub forma de fructoza in fructe, lactoza in produsele lactate. Zaharul, nectarul de agave, siropul de porumb si mierea de albine sunt combinatii de zaharuri, scrie legume, dar si in semintele uleioase de tipul macului, inului si al unor cereale, mai ales in forma lor integrala.

Fibrele au capacitatea de a trece prin stomac si de a se deplasa lent prin tractul digestiv. Dau senzatie de satietate, absorb grasimi si contribuie la eliminarea excesului de grasimi. In plus incetinesc absorbtia glucozei si contribuie fundamental la tranzitul intestinal. O dieta sanatoasa cere circa 25 de grame de fibre pe zi.

Amidonul intra tot in categoria carbohidratilor. Diferentele sunt date de raportul de zaharuri. Amidon exista in cartofi, fasole, linte si cereale, cum ar fi orz si grau integral, printre altele. Uneori acesta este indigest si poate provoca neplaceri la nivelul tubului digestiv. Prelucrarea amidonului poate sa creasca aceste reactii. O solutie buna este evitarea cerealelor rafinate si consumul de carbohidrati din surse integrale.

Carbohidratii sunt principala cauza a obezitatii, dar pe de alta parte sunt combustibilul preferat de musculatura. In plus, glucoza nu poate fi stocata in organism, in timp ce carbohidratii rezista cinci zile.

Mentine aportul de cabohidrati la valoarea de opt grame pe zi pentru fiecare kilogram de masa corporala si atunci o sa poti sa-ti pastrezi greutatea.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/carbohidrati/adevarul-despre-carbohidrati-1191102




Adevarul despre carbohidrati - articole medicale - startsanatate