ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Adevaruri dovedite stiintific despre bautura - articole medicale

Adevaruri dovedite stiintific despre bauturaBautura poate sa fie un pretext pentru a socializa, o modalitate de a mari distractia sau chiar o problema in sine. Este blamata, apreciata, laudata si despre ea se scriu vrute si nevrute.

Iata, insa, cateva adevaruri dovedite stiintific despr alcool, oferite de Gizmodo:

Alcoolul poate sa ia foc in orice moment

In trecut, autenticitatea whiskey-ului era verificata prin turnarea unei cantitati mici pe praf de pusca. Daca aceasta se aprindea si exploda, totul era in regula, daca nu, bautura era de proasta calitate.

Nu lichidul este cel care arde, ci vaporii iau foc. Daca tii o sticla de votca la temperatura camerei, nu trebuie sa stai stresat ca iti va lua foc casa. Totusi, incearca stai departe de bautura atunci cand umbli cu chibrite, brichete si alte surse de foc.

In atmosfera exista miliarde de cocteiluri

In 2006, astronomii au descoperit ca in atmosfera exista nori de alcool, unii mari de kilometri intregi. Din pacate, mare parte din acest alcool este metanol, un rezultat al distilarii, foarte otravitor. Distileriile il scot din bautura produsa, dar acesta ramane in aer.

Nimeni nu stie cu siguranta cati nori de asemenea natura exista, dar se estimeaza ca ar fi numerosi.

Alcoolul scade temperatura corpului

Ai racit vreodata si ai vrut sa bei ceva pentru a te incalzi? Din pacate, lucrurile nu functioneaza asa cum crezi. Alcoolul scade temperatura corpului, inclusiv pe cea a organelor din cavitatea toracica. Face venele superficiale sa se dilate, ceea ce creste fluxul sanguin, dar pana cand sangele se intoarce din extremitati este mult mai rece decat ar trebui.

Se poate ajunge chiar si la hipotermie, care se poate dovedi fatala. Mai bine mai pune o patura pe tine daca vrei sa nu iti mai fie frig si lasa deoparte paharul cu vin!

Sampania are de 3 ori presiunea unui cauciuc de masina

Toata lumea stie ca sampania are o presiune ridicata, de unde si zgomotul binecunoscut la desfacerea dopului. Cand a fost conceputa, bautura a primit numele "vinul diavolului", din cauza micii explozii. Dopul poate sa scoata ochiul cuiva daca il nimereste din greseala.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alcool/adevaruri-dovedite-stiintific-despre-bautura-1188438




Adevaruri dovedite stiintific despre bautura - articole medicale - startsanatate