ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Afectiunile reumatice, cea mai frecventa boala la adulti - articole medicale

Afectiunile reumatice, cea mai frecventa boala la adultiAfectiunile reumatice reprezinta, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cea mai frecventa boala la adulti. Bolile reumatice sunt reprezentate de peste 200 de afectiuni, dintre acestea cea mai frecventa forma este artroza, o afectiune a cartilajului articulatiilor.

In aceste zile, la Bucuresti are loc Congresul National de Reumatologie, in cadrul caruia sunt abordate studii de caz si elemente legate de educatia populatiei in ceea ce priveste aceste afectiuni.

"Este pentru prima data cand organizam un curs postuniversitar sud-est european sub patronajul EULAR (European League Against Reuhmastim) dedicat reumatologiei pediatrice si adultului, cu scopul unei abordari unitare a bolilor reumatice care afecteaza atat copiii, cat si adultii", a declarat, intr-o conferinta de presa, prof. dr. Ruxandra Ionescu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie.

Statisticile arata ca aproape jumatate din adulti prezinta antecedente de simptom osteoarticular sau anomalii musculo-scheletice evidentiabile prin examen clinic, iar 10% din populatie prezinta un grad de handicap motor.

4 milioane de romani suferinzi de artroza

Specialistii afirma ca frecventa bolilor reumatice este in crestere pentru ca asistam la un proces de imbatranire a populatiei, estimarile aratand ca patru milioane de romani sufera de artroza.

In legatura cu afectiunile la copii, prof. dr. Ruxandra Ionescu a mentionat ca intre cauze se afla predispozitiile si infectiile. Ea a spus ca este nevoie ca atunci cand copilul acuza dureri articulare sa fie dus la medic pentru a i se aplica tratamentul adecvat.

Prof. dr. Ruxandra Ionescu a insistat asupra importantei echipei in tratamentul bolilor reumatice - pacienti, doctori si asistenti medicali.

Privitor la tratament, presedintele Societatii Romane de Reumatologie a aratat ca sunt tratamente noi care, aplicate la debutul bolii, pot opri evolutia acesteia. Tratamentele de ultima ora sunt cele cu molecule biologice, care sunt foarte scumpe, dar care unele dintre ele sunt suportate de CNAS.

"Conteaza foarte mult cand opresti evolutia, cand s-a distrus articulatia sau de la inceput, de la primele semne. Daca e de la inceput, se poate opri evolutia. Tratamentul tintit e foarte important ca si monitorizarea bolii si raspunsul la tratament, care trebuie cuantificat o data la trei luni", a explicat prof. dr. Ionescu.

Ea a accentuat asupra necesitatii discutiei cu pacientul pentru a-l informa despre ce este vorba si a-l determina sa-si urmeze tratamentul.

La randul sau, Catalin Codreanu, presedintele Ligii contra Reumatismului, a mentionat ca exista ghiduri pentru tratamente adaptate ghidurilor europene.

El a anuntat ca Societatea Romana de Reumatologie lucreaza la registrul roman pentru boli reumatice, in care vor fi inclusi pacientii cu bolile de care sufera si tratamentele. Importanta registrului este aceea de a oferi datele reale legate de aceste afectiuni, a punctat dr. Catalin Codreanu, adaugand ca Romania era printre putinele tari din Europa care nu avea acest registru.

Referitor la cortizonice, dr. Maurizio Cutolo de la EULAR a spus ca tratamentul cu acest tip de medicamente a fost regandit, ca si modalitatile de administrare. Reprezentantul EULAR s-a referit si la importanta cursului est-european pentru medicii tineri reumatologi, pentru a uniformiza modalitatile de diagnostic si tratament.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/afectiunile-reumatice-cea-mai-frecventa-boala-la-adulti-1197939




Afectiunile reumatice, cea mai frecventa boala la adulti - articole medicale - startsanatate