ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Aliaza-te cu prazul, in post! - articole medicale

Aliaza-te cu prazul, in post!Prazul n-ar trebui consumat doar de nea Marin si de urmasii sai, ci de toata lumea. Are putine calorii, dar multe fibre alimentare. Ajuta digestia. In plus, e o leguma de sezon. Si cum postul Craciunului a inceput, n-ar fi rau sa iti amintesti mai des de existenta lui.

Prazul este una dintre legumele cu cel mai mare continut de fibre alimentare. 100 g de praz contin 4-5 g fibre si doar 27 de calorii, conform Jurnalul National. Datorita fibrelor, prazul ajuta digestia si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa mancam atat partea alba a prazului, cat si pe cea verde, pentru ca exista diferente semnificative in compozitia celor doua parti.

In partea alba a prazului se gasesc foarte multe glucide, care au proprietati diuretice. Dintre fibre, pectinele se gasesc din abundenta in partea alba a prazului. Frunzele, insa, contin alte fibre: celuloza si hemiceluloza, care se pastreaza si dupa prepararea termica a prazului.

Si cantitatile de vitamine sunt diferite: frunzele contin mai multa vitamina A decat partea alba a prazului. Acelasi lucru se intampla cu vitamina C: 31 mg in frunze si 18 mg in partea alba. Mineralele, in schimb, se gasesc in cantitati aproximativ egale in ambele parti ale prazului. Nivelul ridicat de potasiu (256 mg), asociat cu nivelul scazut de sodiu, accentueaza proprietatile diuretice ale prazului. Acesta mai contine calciu (31 mg), magneziu (11 mg), fier (0,9 mg).

Laxativ, diuretic, remineralizant

Prazul, numit si ceapa blanda, este recomandat persoanelor care sufera de constipatie, balonari, dureri abdominale. Cel mai bine este ca acestea sa manance praz crud, in salate, amestecat cu alte legume. Astfel se pastreaza intreaga cantitate de fibre alimentare, iar efectul laxativ este mai puternic.

Datorita proprietatilor diuretice si remineralizante, sucul de praz este indicat celor care sufera de astenie, hipertensiune arteriala, anemie, afectiuni ale tractului urinar si obezitate. Decoctul de praz indulcit cu miere este util in inflamatiile cailor respiratorii, raguseala, tuse, faringita, traheita.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-20-2008/aliaza-te-cu-prazul-in-post-491277




Aliaza-te cu prazul, in post! - articole medicale - startsanatate