ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimentatie si depresie: care este legatura? - articole medicale

Alimentatie si depresie: care este legatura?De ce avem mereu nevoie de o bucata de ciocolata sau de o prajitura atunci cand suntem tristi? Cu ce putem inlocui bomba de calorii care ne ajuta buna-dispozitie?

O zi proasta la birou sau o cearta cu sotul-sotia te poate trimite fix la borcanul cu prajiturele. Exista insa si situatii in care o depresie te poate arunca in bratele diavolului dulce in fiecare dupa-amiaza.

Si nu esti singur: multi oameni sustin ca au nevoie de alimente care contin carbohidrati (in special prajituri, bomboane sau inghetata) atunci cand au o depresie, sunt suparati sau obositi, arata WebMD.

O "doza" isi poate face efectul uneori chiar si in 20 de minute, iar cei care isi permit astfel de gustari consuma cu aproximativ 800 de calorii mai mult decat o persoana obisnuita. Nu toti insa ajung sa aiba o problema cu greutatea, pentru ca reusesc sa slabeasca prin exercitii fizice.

"Nevoia de a consuma carbohidrati este parte a vietii de zi cu zi", spune doctorul Judith Wurtman, de la Massachusetts Institute of Tehnology. Wurtman spune ca nevoia de carbohidrati este strans legata de o scadere a nivelului de serotonina, hormonul bunei-dispozitii.

Alti experti sustin ca e posibil ca nevoia de alimente care contin carbohidrati sa fie legata de un eveniment extern, cum ar fi faptul ca au mai putini bani, sau de faptul ca s-au obisnuit sa consume astfel de alimente la o anumita ora. Mai precis, nevoia de carbohidrati "loveste" cel mai des intre 15.30 si 17.00.

O alta posibilitate ar fi faptul ca am fost pur si simplu invatati sa consumam alimente ce contin carbohidrati in situatii dificile. Daca o fetita a fost invatata sa manance o prajitura in loc sa-si manifeste furia, atunci va manca in continuare prajituri si ca adult, in situatii stresante.

Nevoia de carbohidrati poate surveni si pe fondul unei diete: Evelyn Tribole, dietetician, spune ca o dieta bogata in proteine si cu putini carbohidrati te poate face sa ai mare nevoie de o felie de paine.

Atunci cand ai insa o perioada dificila si simti ca ai nevoie de o prajitura, exista alimente care pot reduce nivelul de stres. Studiile arata ca Vitamina C poate readuce tensiunea si nivelul de cortizol (hormonul stresului) la un nivel normal, dupa o situatie tensionata, relateaza MSN Health.

Caisele uscate sunt bogate in magneziu, foarte eficient in combaterea stresului. Migdalele, fisticul si nucile pot, deasemenea, sa ajute: migdalele contin vitamina B si E, care ajuta sistemul imunitar, iar nucile si fisticul scad tensiunea. Migrenele si oboseala pot fi combatute cu spanac, un aliment bogat in magneziu.

O doza de serotonina poate fi obtinuta si din carnea de curcan: aceasta carne contine un aminoacid ce declanseaza productia de serotonina.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-27-2010/alimentatie-si-depresie-care-este-legatura-990187




Alimentatie si depresie: care este legatura? - articole medicale - startsanatate