ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimente care intaresc sistemul imunitar - articole medicale

Alimente care intaresc sistemul imunitarA venit sezonul rece iar in aceasta perioada ne imbolnavim foarte usor, deoarece sistemul nostru imunitar este slabit. Una dintre metodele prin care iti poti intari sistemul de aparare, prevenind raceala si gripa este alimentatia corecta.

Citricele sunt foarte bune in aceasta perioada deoarece contin vitamina C. Efectele benefice asupra sistemului imunitar recomanda consumul sucului de citrice sau fructul intreg chiar inainte de declansarea virozelor respiratorii.

Si zincul ajuta la marirea eficientei sitemului imunitar, ducand la cresterea numarului celulelor ce lupta cu infectiile din corp.

Exista dovezi ca zincul incetineste dezvoltarea celulelor canceroase. Solutia, pentru ca nivelul de zinc sa se mentina la cote normale, nu sunt suplimentele, ci o dieta corecta. Daca dieta este sanatoasa, atunci nivelul de zinc din corp se va mentine la cote normale.

Alimentele in care se gaseste sunt carnea rosie, carnea de curcan, stridiile, carnea de crabi, fasolea si nucile.

Vitamina D nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra in perioada rece. Vitamina D se sintetizeaza prin expunerea organismului la soare. Insa, in timpul iernii, deficitul de vitamina D este foarte comun.

Alimentul cel mai bogat in Vitamina D este pestele gras. Este bine sa mananci cel putin o data pe saptamana unul din pestii urmatori: somon, hering, sardine, pastrav, ansoa, care aduc intre 10-20 mg vitamina D la portie. Macroul, tonul, tiparul aduc doar 3-7 mg la portie. Ouale si anumite soiuri de carne contin foarte putin vitamina D.

I.O.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-07-2009/alimente-care-intaresc-sistemul-imunitar-944699




Alimente care intaresc sistemul imunitar - articole medicale - startsanatate