ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimente care iti mentin inima sanatoasa - articole medicale

Alimente care iti mentin inima sanatoasaPentru a va mentine sistemul cardiovascular sanatos este important sa aveti o alimentatie echilibrata bogata in fructe si legume, dar si in acizi grasi precum Omega 3.

De aceea, Femme Actuelle va sfatuieste ce alimentatie sa aveti pentru a evita problemele cardiovasculare.

1. Dieta mediteraneana este buna pentru sanatatea inimii

Dieta mediteraneana, precum si o portie de fructe cu coaja in fiecare zi, va controla sindromul metabolic printre persoanele mai in varsta, care au un risc ridicat de boli de inima.

Sindromul metabolic reprezinta un grup de probleme de sanatate care includ obezitatea abdominala, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala si nivel ridicat de glucoza - toate cu factori de risc pentru boli cardiovasculare.

Studii anterioare au sugerat faptul ca dieta mediteraneana - care include mai multe cereale, legume, fructe si ulei de masline, un consum moderat de peste si de alcool, precum si cateva produse lactate, carne si dulciuri - reduce riscul de sindrom metabolic.

Conform unui studiu spaniol, in care au fost implicate 1.224 de persoane cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani, cu risc ridicat de boli cardiovasculare, dintre care 61,1% cu probleme legate de metabolism, dieta mediteraneana a redus cu aproape 20% riscul de boli de inima.

2. Alimente bune pentru inima

Avocado este bogat in acizi grasi monosaturati benefici pentru sistemul cardiovascular. De asemenea, aduce o cantitate semnificativa de vitamina E, vitamina B, potasiu, magneziu. Cat de mult trebuie sa sa consume? 1 avocado pe zi.

Fructele rosii, precum capsuni, cirese, afine si zmeura contin polifenoli, care sunt buni pentru inima si artere si contribuie in mod eficient la problemele cardiovasculare. Aceste fructe imbunatatesc elasticitatea peretilor vaselor de sange. Cat de mult trebuie sa sa consume? 100 - 150 g pe zi in timpul verii.

Uleiul de masline virgin este cel mai protector pentru inima, potrivit unui studiu publicat in revista Annals of Internal Medicine. Uleiul de masline virgin, spre deosebire de uleiul rafinat, contine mai multi polifenoli, care sunt antioxidanti puternici.

Peste gras. Deficienta in vitamina D poate creste riscul de a suferi un atac de cord. Vitamina D provine din doua surse: dieta si expunerea la soare. In produsele alimentare precum somon, hering, ansoa, ton, pastrav si sardine vom gasi importante resurse de vitamina D.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-04-2010/alimente-care-iti-mentin-inima-sanatoasa-984720




Alimente care iti mentin inima sanatoasa - articole medicale - startsanatate