ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimente care te fac mai inteligent - articole medicale

Alimente care te fac mai inteligentToate alimentele pe care le consumi influenteaza activitatea cerebrala. Creierul are nevoie de 20% din nutrientii alimentelor pentru a functiona normal.

Astfel, hrana cerebrala se transmite prin intermediul vaselor de sange, deci orice dieta influenteaza direct activitatea inimii si implicit cea cerebrala. Exista insa cateva alimente care imbunatatesc functiile cerebrale si actioneaza precum un tonic, informeaza howstuffworks.com.

Pentru a functiona corespunzator, creierul are nevoie de grasimi si zahar. Este singurul organ care isi ia intreaga energie din glucoza. Are a doua cea mai mare capacitate de depozitare a grasimilor, dupa tesuturi.

Acizii grasi omega 3 si omega 6 preluati din alimentatie imbunatatesc activitatea cerebrala. Pestele este sursa acestor acizi grasi, iar specialistii sunt de parere ca el poate fi considerat alimentatie esentiala penru creier. Acizii grasi omega 3 mai pot fi preluati din nuci, arahide, fistic sau kiwi.

Alte alimente care te fac mai inteligent sunt cele bogate in glucoza si antioxidantii. Nu evita deci sa consumi produsele lactate, tarate, fructe si legume din belsug. Painea alba este contraindicata pentru imbunatatirea functiilor cerebrale, cred specialistii americani, la fel si ovazul.

Glocoza poate fi preluata din iaurturile proaspete, oua sau produse din soia. Acidul folic, esential pentru functionarea cerebrala, poate fi preluat din spanac, legumele verzi sau portocale.

Toate aceste alimente contribuie la imbunatatirea functiilor cerebrale, dar specialistii avertizeaza asupra riscurilor care pot exista datorita exceselor calorice care se pot produce daca mentii o dieta bazata doar pe aceste alimente.

Prea multe calorii semnifica efecte negative rapide asupra functiilor cerebrale, deci echilibrul alimentar este cel mai important.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-24-2009/alimente-care-te-fac-mai-inteligent-982820




Alimente care te fac mai inteligent - articole medicale - startsanatate