ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimente sanatoase, dar pe care le ignoram - articole medicale

Alimente sanatoase, dar pe care le ignoramExista sute de alimente cu beneficii incredibile pentru sanatate pe care noi ar trebui sa le consumam. Unele dintre acestea sunt fructele exotice, care nu pot fi gasite in magazinul alimentar din apropiere si nici in piata. Altele in schimb, le vedem zi de zi pe taraba dar nu le acordam importanta.

Manila Standard Today a intocmit o lista cu 10 dintre cele mai indemana alimente, care au beneficii pentru sanatate, dar pe care cele mai multe persoane le ignora.

1. Sfecla - Studiile au aratat ca persoanelor care au baut 500 ml de suc de sfecla rosie li s-a redus tensiunea arteriala intr-o ora. Rezultatele sunt masurabile, chiar si dupa 24 de ore de la consum. Studiile mai arata ca sfecla poate sa lupte impotriva unor anumite forme de cancer.

2. Dovleacul - Un dovleac furnizeaza cantitati semnificative de vitamine A, C si E, beta-caroten, calciu si fier. Reprezinta un supliment alimentar care ajuta la digestie datorita continutului sau ridicat de fibra.

3. Seminte de bostan - surse bune de proteine, care contin niveluri ridicate de fier, zinc, mangan, magneziu, fosfor, cupru si potasiu, precum si acizi grasi polinesaturati. Aceste minerale ajuta la scaderea riscului de deces prematur.

4. Varza - O leguma saraca in calorii, varza poate fi inclusa in multe programe de dieta. Este, de asemenea, o excelenta sursa de vitamina C si are niveluri semnificative de glutamina, un anti-inflamator.

5. Afine - Riscul de inflamatie si anumite tipuri de cancer poate fi redus prin consumul de afine. Afinele contin, de asemenea, antociani si alte substante chimice care inhiba mecanismul de formare a celulelor canceroase. Studiile au aratat ca afinele sunt excelente si pentru memorie.

6. Sardine - Sunt bogate in omega-3 acizi grasi, vitaminele D si B12, calciu si proteine.

7. Prune uscate- Cu un continut laxativ natural si fibre alimentare, prunele uscate ajuta la constipatie.

8. Turmeric - Un ingredient cheie in bucataria asiatica, acest condiment este poate cel mai benefic pentru sanatate. Aceasta are proprietatile multor medicamente, fiind si un important antiseptic. In Japonia, este servit ca un ceai. Acesta aduce beneficii impotriva boali Alzheimer sau cancer.

9. Scortisoara - Bogata in antioxidanti, este asociata cu tratamentul diabetului de tip 2. In mod traditional, aceaasta este folosit pentru a preveni racelile, constipatia si tratarea durerilor de dinti.

10. Suc de rodie - Folosita in bucataria persana, rodie este folosita atat ca suc proaspat, cat si ca sirop concentrat. Desi are un continut foarte ridicat de zahar, ceea ce inseamna ca este, de asemenea, ridicata in calorii, sucul ofera 50 la suta din necesarul zilnic de vitamine A, C si E, 100 la suta de acid folic si 13 la suta de potasiu.

A.B.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-21-2010/alimente-sanatoase-dar-pe-care-le-ignoram-989134




Alimente sanatoase, dar pe care le ignoram - articole medicale - startsanatate