ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alternative sanatoase ale fumatului - articole medicale

Alternative sanatoase ale fumatuluiTe-ai hotarat sa renunti la fumat, iar in primele zile nu stii ce sa mai faci pentru a uita de vechiul tau obicei nociv. Atat medicii cat si prietenii iti recomanda inlocuirea lui cu alte activitati sanatoase, care iti vor abate atentia de la nevoia de fumat pe care o resimti.

Dependenta poate fi indepartata rapid. Greutatea in renuntarea la acest viciu este inlocuirea lui cu alte activitati care te solicita, in special fizic, pentru a trece peste primele doua saptamani fara a fuma "doar o tigara", informeaza helium.com.

Uita de momentele de solitudine si izolare, care crezi tu ca iti sunt benefice pentru indepartarea viciului. Nu sta deoparte de prietenii tai care inca nu au renutat ci infrunta situatia prin alternative sanatoase.

Ti-ai dorit intotdeauna sa faci mai multa miscare. Ei bine, acesta este momentul ideal pentru a incepe un nou sport. Poate tenis, poate fotbal ori atletism.

Important este sa alegi un sport solicitant fizic, care sa implice o oxigenare corespunzatoare a plamanilor.

Scufundarile sunt si ele perfecte pentru inlocuirea fumatului pentru ca presupun un dozaj corespunzator de oxigen si chiar daca vrei nu vei mai putea sa fumezi dupa o mica sedita de scufundat.

Este foarte important sa nu renunti la alterativele alese dupa cateva sedinte. Macar doua saptamani sunt necesare organismului pentru o detoxifiere corespunzatoare, iar dupa aceasta perioada iti va fi mult mai usor sa rezisti tentatiei.

Fa-ti un hobby

Daca nu ai deja unul, fa-ti un hobby pornind de la lucrurile care iti plac cel mai mult.

Fie ca desenezi in timpul liber, mergi pe bicicleta, citesti, canti in baie, poti sa inlocuiesti momentele in care te asezai la o tigara de vorba cu micul tau concert ori expozitie de desene abstracte.

In tot acest timp, alcatuieste-ti o lista a tuturor elementelor pozitive din viata ta, care s-au petrecut din momentul in care ai renuntat la fumat.

Ai economisit bani, faci in sfarsit ceea ce iti place pentru ca ai mai mult timp, respiri mai usor si, in sfarsit mainile, hainele, respiratia, masina nu mai miros a tutun.

Recompenseaza-te dupa fiecare saptamana in care ai rezistat tentatiei. Calculeaza costurile pe care le aveai intr-o saptamana ca fumator si, de aceeasi suma, rasfata-te cu ceea ce iti place.

Dupa doar cateva zile te vei convinge ca beneficiile vietii de nefumator sunt mult mai mari decat ale fumatorilor. Te vei gandi de doua ori inainte sa iti aprinzi acea "singura tigara" de la care viciul poate reveni.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-13-2009/alternative-sanatoase-ale-fumatului-917083




Alternative sanatoase ale fumatului - articole medicale - startsanatate