ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Amigdalita - articole medicale

Definitie: Amigdalita reprezinta o inflamatie a tesutului limfoid de la nivelul faringelui

Incidenta: Amigdalita cronica apare mai frecvent la copiii intre 5 si 15 ani.

Cauze: Boala apare si se manifesta ca urmare a unei infectii bacteriene, streptococul specific fiind prezent in peste 80% din cazuri.

Factori de risc: Frecventa imbolnavirilor de amigdalita este mai mare cu precadere in anotimpul rece si in perioadele de schimbari bruste de temperatura. Printre factorii de risc se numara si aglomeratiile si noxele din mediu (fum, praf).

Tipuri: Amigdalita acuta se manifesta sub doua forme: a forma acuta parenchimatoasa, cu infectia intregii amigdale, si o forma acuta foliculara, in care amigdalele sunt acoperite de puroi. Amigdalita cronica apare dupa repetate amigdalite acute.

Simptome: Bolnavul prezinta dificultati la deglutitie, febra, stare de rau, cefalee, frisoane, congestie faciala (fata imbujorata), uneori herpes. La copii se constata marirea deosebita a amigdalei, cu o usoara jena respiratorie si tuse iritativa.

Diagnostic: Diagnosticul este stabilit de medicul de familie si de medicul specialist, care, in functie de gravitatea bolii, prescrie tratamentul.

Tratament: Se recomanda repaus la pat, administrare de antipiretice, penicilina sau antibiotice, la recomandarea medicului. In cazul amigdalitei cronice, singurul tratament care rezolva aceasta forma a bolii este operatia, numita amigdalectomie.


http://www.sanatate.go.ro/afectiuni_1.htm#Amigdalita




Amigdalita - articole medicale - startsanatate