ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Apendicita ar putea fi cauzata de aerul poluat - articole medicale

Apendicita ar putea fi cauzata de aerul poluatCercetatorii canadieni vin cu o teorie cel putin interesanta, conform careia apendicita ar putea fi cauzata de poluarea din atmosfera.

Aceasta descoperire a fost facuta dupa ce oamenilor de stiinta le-a fost atrasa atentia de incidenta mare de cazuri de la un spital din Calgary. Masuratorile au aratat ca si aerul din acest oras era extrem de poluat, nivelul ozonului si al dioxidului de azot fiind foarte mari.

In plus, din 5.191 de cazuri care au fost analizate la spitalul din Calgary, mai mult de jumatate aparusera in perioada aprilie - septembrie, respectiv cea mai calda perioada a anului in Canada, cand oamenii isi petrec mult timp afara.

Conform Canadian Medical Association Journal, citat de The Telegraph, incidenta cazurilor de apendicita este mai mare in tarile industrializate, incepand chiar cu secolul XIX.

In prezent, cazurile au inceput sa fie din ce in ce mai putine, cel putin in Canada, odata cu introducerea legilor pentru imbunatatirea calitatii aerului.

Din motive neintelese insa, barbatii tind sa reactioneze mai repede si in numar mai mare la aerul poluat, numarul cazurilor de apendicita in randul lor fiind mai mare, a declarat dr. Gilaad Kaplan.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-06-2009/apendicita-ar-putea-fi-cauzata-de-aerul-poluat-909261




Apendicita ar putea fi cauzata de aerul poluat - articole medicale - startsanatate