ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Armurariul trateaza afectiunile ficatului - articole medicale

Armurariul trateaza afectiunile ficatuluiArmurariul previne si trateaza afectiunile ficatului, actionand ca un scut care nu permite patrunderea toxinelor in celula hepatica.

In scop terapeutic sunt folosite semintele plantei, bogate in silimarina, care nu este nimic altceva decat un hepato-protector. Semintele ca atare ori preparate sub forma de tinctura, tablete, capsule se gasesc la plafar ori la magazinele de produse naturiste.

In plus, armurariul te ajuta sa te refaci mai repede dupa o boala mai lunga si grea, stimuleaza secretia bilei, regleaza pofta de mancare, stimuleaza digestia si te ajuta sa slabesti. De asemenea, are capacitatea de a aduce la normal valorile colesterolului.

Armurariul, denumita stiintific Sylibum marianum, este o planta tepoasa, de cultura, care poate atinge si un metru in inaltime, cu frunze de un verde prafuit, flori rosiatice si seminte cu gust amarui. La noi, armurariul creste in sudul tarii, in special in Dobrogea, unde este mai cald.

Toate afectiunile ficatului, hepatita virala sau alcoolica, icter, insuficienta hepatica si chiar ciroza, isi gasesc leacul sau pot fi macar alinate cu semintele de armurariu, care au actiune hepato-protectoare si antiinflamatoare.

Armurariul se prepara si se administreaza in doze mici, sub forma de pulbere, un gram de patru ori pe zi, inaintea meselor cu o jumatate de ora, sau sub forma de tinctura.

Pulberea de armurariu se obtine prin macinarea semintelor in rasnita electrica de cafea si se pastreaza la frigider, intr-un borcan inchis ermetic si invelit in hartie de culoare inchisa, dar nu mai mult de cinci zile.

Tinctura de armurariu este forma ideala sub care se poate pastra aceasta planta pentru ca are un termen de valabilitate de doi ani de cand a fost culeasa planta. Tinctura se obtine punand intr-un borcan 20 de linguri de pulbere de seminte de armurariu peste care se toarna alcool alimentar de 50 de grade, pana ce lichidul depaseste pulberea cu doua degete, amestecand continuu.

Apoi, borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat doua saptamani, dupa care se strecoara prin tifon si se pastreaza, la rece, in sticle mici, de culoare inchisa. Se ia cate o linguita de tinctura, de trei-patru ori pe zi, inainte de mese.

Planta nu numai ca previne anumite tipuri de cancer, dar este de ajutor si in tratamentul lor deoarece reduce neajunsurile produse de aceasta boala, dar si efectele secundare ale chimioterapiei asupra organismului.

In caz de intoxicatii, alcool, ciuperci, metale grele, se consuma zilnic cate un litru de infuzie din armurariu, care are un puternic efect antitoxic. Ca sa prepari infuzia, ai nevoie de o lingurita de fructe macinate la o cana de apa, de patru ori pe zi.

Infuzia din armurariu se recomanda si persoanelor care au ficatul afectat din cauza consumului excesiv de alcool. Se bea, timp de trei saptamani, cate un litru de infuzie zilnic, patru cani de ceai proaspat preparat, si, dupa o pauza de doua saptamani, tratamentul se reia. In toata aceasta perioada indicat ar fi sa nu se consume deloc alcool.

Femeile insarcinate si persoanele care sufera de hipertensiune ar trebui sa foloseasca armurariul cu precautie si eventual dupa o discutie cu medicul de familie ori cel fitoterapeut. In rest, folosind armurariul si beneficiind de rezultatele sale, se pot rezolva natural si cu rezultate de exceptie o multime de probleme de sanatate.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/armurariul-trateaza-afectiunile-ficatului-1183091




Armurariul trateaza afectiunile ficatului - articole medicale - startsanatate