ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Arnica face minuni pentru sistemul nervos si cel imunitar - articole medicale

Arnica face minuni pentru sistemul nervos si cel imunitarArnica montana, pe numele sau stiintific, denumita popular si podbal de munte, carul-padurilor, cujda sau carul-zanelor, creste la peste o mie de metri altitudine, colorand in galben aprins pajisti intregi.

Datorita efectelor sale calmante si antiinflamatorii, arnica este cunoscuta de sute de ani, fiind folosita ca planta medicinala inca din secolul al VI-lea, dupa cum mentioneaza documentele.

In scop terapeutic se folosesc florile galbene, bogate in ulei esential si principii amare, flavonoide, carotenoizi, acizi organici, taninuri, fitosteroli si acizi organici, care se pot recolta pana la inceputul lunii septembrie, prin taierea sau ruperea inflorescentelor. Florile mai au in compozitia lor saruri minerale si vitaminele B1, B2, C si E.

Cercetari recente mentioneaza ca aceasta planta face adevarate minuni pentru sistemul nervos, preparatele fiind utile in caz de insomnii, migrene si chiar pareze.

Preparatele din arnica, tinctura, infuzie, pulbere, cataplasme sau ulei, au proprietati antiseptice, antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice si decongestionanate planta fiind utila, mai ales, in tratarea traumelor, deoarece stimuleaza procesul de regenerare a tesuturilor, grabind vindecarea.

Cea mai eficienta forma de administrare interna a plantei este tinctura care poate fi preparata si acasa, fara prea mult efort, cu conditia sa ai flori proaspete. Intr-un borcan se pun flori proaspete de arnica peste care se toarna alcool alimentar, cat sa le acopere. Vasul se inchide bine si se lasa 14 zile la macerat, la cald, dupa care lichidul obtinut se filtreaza. Se pastreaza la rece, in sticle mici, inchise la culoare si poate fi folosita timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

Migrenele si durerile de cap, mai ales cele care apar in urma unor traumatisme craniene, pot fi stopate cu tinctura, cate doua, trei lingurite pe zi, vreme de macar o luna de zile.

Persoanelor cu imunitate slabita, celor care racesc des, li se recomanda trei cure a cate 20 de zile, cu pauza de zece zile, cu tinctura de arnica, cate 30 de picaturi de trei ori pe zi, luata cu putina apa. Trebuie stiut ca si inima beneficiaza de pe urma acestor cure cu arnica.

Celor care au suferit un accident vascular sau o pareza li se recomanda o cura lunga cu tinctura de arnica, cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, care poate restabili functiile pierdute ale sistemului nervos.

Insomnia ar putea fi invinsa luand seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare, cate o lingurita de amestec de tinctura de valeriana si arnica.

Arnica insa, trebuie folosita cu grija. In bolile cornice, se foloseste numai daca a fost recomandata de medic. Copiii nu au voie sa foloseasca aceasta planta. In tratamentele externe, testeaza intai produsele de arnica pe o portiune mica de piele sa fii sigur ca nu esti alergic la aceasta planta.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/tratament/arnica-face-minuni-pentru-sistemul-nervos-si-cel-imunitar-1186192




Arnica face minuni pentru sistemul nervos si cel imunitar - articole medicale - startsanatate