ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Atentie la otita vara, la piscina - Ce spune medicul - articole medicale

Atentie la otita vara, la piscina - Ce spune mediculOtita este o infectie comuna localizata in urechea medie, fiind adesea asociata cu dureri in gat, raceli si probleme respiratorii. Infectiile pot sa fie provocate de virusuri si bacterii, fiind acute sau cronice.

Cea acuta este de scurta durata si apare subit, incepand sa se stranga fluide in urechea interna si aparand simptome specifice infectiei. Durerea se instaleaza, timpanul poate sa fie perforat si un lichid purulent incepe sa se scurga.

Otita cronica este persistenta, tinand cel putin o luna. Este o urmare a celei acute, fluidul ramanand in spatele timpanului chiar si pana la 3 luni. Poate sa provoace daune grave aparatului auditiv, acesta pierzandu-si din finete. De obicei otita cronica este lipsita de dureri si febra, dar presiunea si "pocniturile" din ureche sunt resimtite permanent.

Simptomele otitei acute

Dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com in primul rand apare durere, auzul este ingreunat, nu neaparat ca volum, ci prin calitate, caci este ca si cum urechea ar fi acoperita nu ceva care fosneste si pocneste. In cazuri grave, timpanul poate sa se rupa, asa ca trebuie sa mergi neaparat la medic pentru a nu risca sa ramai fara auz.

Infectiile urechilor nu sunt contagioase in cazul in care nu au aparut dupa o raceala sau o infectie virala.

Copiii sunt mai predispusi la acest tip de infectii din cauza ca Trompa lui Eusachio, un canal care merge de la urechea interna pana in spatele nasului si a gatului, este mai scurta si pozitionata mai orizontal fata de adulti, ceea ce faciliteaza intrarea microorganismelor, care la randul lor provoaca infectia in sine.

Riscuri

In cazul copiilor foarte mici, care sunt hraniti cu biberonul, este mai posibila aparitia otitei, o varianta mai buna fiind hranirea de la san, caci permite o pozitie mai buna.

Infectiile cailor respiratorii superioare predispun la otita, la fel ca expunerea in grupuri de copii care sunt raciti, fumul de tigara, sindromul Down sau alte probleme ale Trompei lui Eustachio (malformatii, blocaje, inflamari).

Piscina si otita

Acum este vara, asa ca toti merg, cu mic cu mare, la piscina pentru a se balaci in apa si a se relaxa pe nisip. Din pacate, nu toate piscinele respecta normele de igiena necesare si chiar daca ar fi asa, tot exista un risc mai mare de a dezvolta otita odata ce urechea intra in contact cu apa.

Pentru a fi prevenite in mare proportie infectiile, ar trebui ca apa sa aiba filtre serioase, solutii speciale si sa fie schimbata in fiecare zi, ceea ce rareori sau niciodata nu se intampla. In plus, la iesirea din bazin ar trebui ca toata lumea sa faca dus cu sapun, pentru ca eventualii microbi sa fie indepartati si sa se usuce urechea atat cat se poate de bine.

In afara de otita, de la bazin se mai pot lua si brinosinuzite, infectii dermatologice, iar daca parintii nu au grija, treptat se poate ajunge si la pneumonie, chiar in mijlocul verii.

In mod evident, odata ce copilul are otita, ar trebui sa se fereasca de apa si medii care sa-i aduca si mai multi microbi in ureche. Poate sa calatoreasca cu avionul, dar este posibil ca schimbarile bruste de presiune sa provoace dureri.

In cazul in care cel mic este vaccinat anual impotriva racelii, mare parte dintre cauzele otitei dispar.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/afectiuni/atentie-la-otita-vara-la-piscina-ce-spune-medicul-1176043




Atentie la otita vara, la piscina - Ce spune medicul - articole medicale - startsanatate