ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Bananele, izvor de sanatate si energie - articole medicale

Bananele, izvor de sanatate si energieBananele sunt unele dintre cele mai vechi si cunoscute fructe din lume. Pentru continutul lor nutritiv, pot fi consumate atat de copii, cat si de adulti sau batrani, fiind bogate in calorii si vitamine.

Originara din India, banana s-a folosit, in cele mai vechi timpuri, in cadrul ceremoniilor religioase. Grecii si arabii au descoperit importanta ei nutritiva si au recomandat fructul pentru o alimentatie corecta, informeaza best-home-remedies.com.

Bananele sunt fructele energiei, contin proteine, vitamine si minerale. Este sursa sigura de calorii (100 calorii penru un fruct mediu), iar zaharul continut se asimileaza usor in organism. Dieta cu banane se recomanda atunci cand suntem epuizati fizic si lipsiti de energie.

Un fruct mediu contine 17 mg de calciu, 36 mg de fosfor, 1,2% proteine, 0,9 mg fier, 0,8 % minerale, 7 mg de vitamina C si 0,3% grasimi. In antichitate, banana era considerata secretul tineretii, pentru beneficiile sale asupra sanatatii.

Este recomandata de catre medici pentru dereglarile stomacale si ulcer, pentru ca neutralizeaza aciditatea sucului gastric si reduce iritatiile stomacului.

Este recomandata atat in cazul constipatiei, cat si a scaunului foarte des pentru ca normalizeaza procesele digestive. Este un bun remediu natural in cazul dizenteriilor, atunci cand este consumata cu putina sare.

Medicii recomanda pacientilor care sufera de artrite si gute suparatoare cura de banane, timp de patru zile. Se consuma noua banane pe zi, iar efectele sunt imediate.

Pentru anemici, bananele stimuleaza producerea hemoglobinei, iar greutatile in respiratie si oboseala avansata, asociate acestei afectiuni, vor disparea dupa doar o saptamana de tratament.

Aminoacizii continuti recomanda bananele in tratamentul alergiilor. Mai mult, prin continutul ridicat de carbohidrati, banana se recomanda pacientilor care au probleme cu rinichii sau prezinta infectii urinare.

Trateaza eficient tuberculoza, daca sunt consumate proaspete, timp de doua luni. Contrar opiniei generale, banana este eficienta si in cura de slabire, impreuna cu laptele. Sase banane zilnic si patru cani de lapte, consumate timp de doua saptamani, vor normaliza greutatea corporala.

Pasta de banane poate fi folosita si in cazul arsurilor si inflamatiilor. Indeparteaza durerile rapid si are efect dezinfectant.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-31-2009/bananele-izvor-de-sanatate-si-energie-838114




Bananele, izvor de sanatate si energie - articole medicale - startsanatate