ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Bolile alergice au un impact sever asupra calitatii vietii copiilor - articole medicale

Formele severe si complexe de alergie sunt din ce in ce mai frecvente, iar bolile alergice tind sa capete proportii epidemice. Segmentul dominant afectat este reprezentat de copii si tineri adulti, unde prevalenta alergiilor este de pâna la 8%. În cazul alergiilor alimentare, prevalenta este in crestere atât in tarile dezvoltate, cât si in cele in curs de dezvoltare, in special la copii.

O forma de alergie respiratorie care afecteaza tot mai des copiii este astmul, boala ereditara care incepe sa se manifeste brusc, fie cu ocazia unei viroze, fie cu ocazia expunerii la alergeni aerosolizati, cum ar fi polenul. Potrivit unui studiu GAPP realizat la nivel global, 51% dintre parinti percep astmul copiilor ca fiind o boala slaba, 40% considera ca este moderata si doar 9% percep aceasta boala alergica ca fiind severa.

Parintii cu copii alergici ar trebui sa fie constienti ca simptomele nu trebuie neglijate, iar non-compilanta la tratament scade calitatea vietii copiilor lor. Tratamentul bolilor alergice la copii incepe, astfel, cu educatia parintilor si continua cu preventia si vizita de control la medicul specialist.”declara Dr. Camelia Berghea, medic primar alergolog la Spitalul Clinic ”Al. Obregia”.

Acelasi studiu GAPP arata ca 42% dintre parinti considera ca activitatea zilnica a copiilor lor astmatici este limitata datorita acestei boli, iar izolarea sociala isi face simtita prezenta datorita simptomelor exacerbate (66%), limitarii activitatilor fizice (48%), trezirilor nocturne (46%), acceselor de astm mai frecvente (40%), cresterii utilizarii de medicatie de urgenta, reducerii interactiunilor cu prietenii si familia (21%) si acceselor de astm amenintatoare de viata (9%).

O problema globala de sanatate a devenit si rinita alergica - in unele tari, prevalenta este mai mare de 50% in unele grupe de vârsta. Cu referire la populatia pediatrica, aceasta boala diminueaza calitatea vietii, afectând calitatea somnului (40%), activitatile sportive (33%), joaca alaturi de prieteni (29%), performanta scolara (26%), activitatile impreuna cu familia (23%) , activitatile de interior (12%), dar si dorinta de a avea un animal de companie (27%).
Pentru a preveni reactiile alergice la copii (in mod implicit si scaderea calitatii vietii copiilor), este bine ca alaptarea la sân sa se faca pâna la 6 luni, iar recomandarea specialistilor alergologi este ca alimentele inalt alergene sa fie introduse lent in alimentatia copiilor. Cele 8 alimente inalt alergene sunt: proteina din laptele de vaca, grâul, pestele, arahidele, alunele, soia, oul si fructele de mare.

La nivel global, exista 300 milioane pacienti cu astm si 400 milioane pacienti cu rinita alergica, prevalenta actuala fiind de pâna la 18%  pentru astm si de 25% pentru rinita alergica in Europa. Alergiile alimentare sunt asociate cu astmul si dermatita atopica si afecteaza 200-500 milioane pacienti, cu prevalenta intre 2-8%, in functie de zonele geografice. Cresterea prevalentei bolilor alergice este influentata de expunerea precoce la anumite componente bacteriene care par sa reduca riscul de dezvoltare a alergiilor; urbanizarea si industrializarea, care au crescut populatia expusa la factori poluanti; modificarea stilului de viata sau a obiceiurilor culinare si modificarile climatice (precum prelungirea sezoanelor de polen).

Cele mai intâlnite simptome ale bolilor alergice sunt: stranutul, mâncarimile de nas, nasul care curge, respiratia grea, eruptiile cutanate si socul anafilactic. Netratate la timp, bolile alergice evolueaza spre forme persistente cu evolutie cronica si exacerbari intermitente (rinita alergica, astmul, dermatia atopica, urticaria cronica, alergiile alimentare) si forme acute (anafilaxia, urticariaacuta, reactii alergice la medicamente, reactii accidentale la alimente).
Testarea alergiilor se poate face la medicii specialisti prin intermediul testelor cutanate – posibile la orice vârsta, insa la copii de 1-2 ani exista o responsivitate mai mica a pielii – si  a testelor de sânge.

**
Platforma „Împreuna pentru viata”, dezvoltata de MSD ROMÂNIA, se adreseaza tuturor celor implicati in sistemul de sanatate din România si are ca scop principal imbunatatirea calitatii vietii, prin facilitarea accesului la informatii relevante si incurajarea colaborarii intre diversele categorii socio-profesionale, având in centrul atentiei pacientul.
 
Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:
Bianca Severin: bianca_severin@mccannpr.ro, 0725.346.009


 

-




Bolile alergice au un impact sever asupra calitatii vietii copiilor - articole medicale - startsanatate