ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Bronz fara soare? - articole medicale

Dacă îţi este teamă de îmbătrânirea prematură produsă de soare sau nu ai timp pentru plajă, autobronzantele sunt soluţia ideală. Ele colorează pielea fără să o deterioreze, iar nuanţa se amplifică la fiecare nouă folosire.

Produsele autobronzante conţin un derivat al zahărului, care capătă o nuanţă maronie în contact cu aerul şi cu stratul superficial al pielii. Gamele din comerţ sunt adaptate diferitelor tipuri de piele şi, de asemenea, diferitelor grade de intensitate a culorii pe care vrei să o aibă bronzul tău.

Nuanţa se păstrează câteva zile, apoi se decolorează uşor, până când dispare. De aceea, este indicată menţinerea nuanţei prin aplicări succesive. Avantajul major este acela că “bronzul” devine evident în doar câteva ore de la aplicare.

Paşi de urmat pentru o bronzare uniformă

- Exfolierea pielii (gomajul), ajută la îndepărtarea celulelor moarte, dar şi a impurităţilor. Pe o piele pregătită prin gomaj, crema autobronzantă se va aplica uniform.
- Hidratarea pielii este extrem de importantă. Porţiunile de piele uscată vor absorbi mai multă cremă autobronzantă şi se vor colora mai intens decât cele cu piele hidratată. Ca să eviţi această situaţie, pregăteşte-ţi pielea cu o cremă intens hidratantă şi insistă în zona coatelor şi a genunchilor.
- Nu aplica autobronzantul pe pielea umedă şi nici nu te îmbrăca imediat după ce ai aplicat crema. Rişti să întinzi autobronzantul neuniform şi să îţi murdăreşti hainele. Este recomandat să aştepţi o jumătate de oră înainte să te îmbraci.
- Spală-te pe mâini după aplicare. Palmele, care intră în contact cu o cantitate mare de autobronzant se pot păta inestetic.

Produse pe care te poţi baza


Dacă pielea ta este normală, poţi folosi emulsia autobronzantă intensiv hidratantă Gerovital Plant Sun (1), care asigură un bronz auriu după trei aplicări. Preţ: 16,5 lei. Un lapte de corp cu textură uşoară, care bronzează progresiv pielea este Gerocossen Summer Skin (2), îmbogăţit cu ulei de avocado şi de măsline. Produsul hidratează şi dă fermitate pielii, iar în patru zile îţi oferă un bronz natural.

Este disponibil în două variante: pentru piele de o culoare deschisă şi pentru ten cu pigment normal. Preţ: 11,3 lei. Loţiunea de corp de la Johnson’s, Holiday Skin (3), îţi conferă, pe lângă bronzarea treptată şi o hidratare intensă. Preţ: 16,61 lei. Un produs destinat doar pielii picioarelor este Jambes D’Ete (4), care face parte din gama Bronze Nature de la Yves Rocher şi are efect vizibil în doar o oră de la aplicare. Preţ: 39 lei.

Intens hidratantă este şi loţiunea autobronzantă de la Pevonia Botanica (5), ce se aplică zilnic, timp de patru zile, apoi o dată la două zile, pentru menţinerea culorii. Preţ: 117 lei.  Cu efect de lifting, dedicată pielii mature, cu o formulă specială pentru aplicarea pe faţă şi pe decolteu este loţiunea antiaging autobronzantă Yves Rocher (6). Preţ: 45 lei.

La salon, bronzare cu pulverizatorul

Ingredientul activ DHA (dihidroxiacetona), prezent şi în conţinutul produselor autobron zante de pe piaţă este un derivat al trestiei de zahăr care, după pulverizare, acţionează la nivelul primului strat de piele. Soluţia, folosită în saloanele cosmetice, este mai rapidă şi mai comodă decât aplicarea acasă. În plus, la salon se pot colora şi zonele inaccesibile, cum este porţiunea spatelui, iar culoarea este similară cu cea obţinută prin bronzarea la solar.

Sistemul, denumit duş autobronzant dă rezultate în doar câteva minute, iar loţiunile folosite pentru colorarea pielii sunt îmbogăţite cu agenţi de hidratare şi de hrănire, cum este extractul de aloe vera.

Cremele autobronzante colorează pielea oxidând în contact cu aerul, dar nu o şi protejează de razele nocive ale soarelui. De aceea, este indicat să folosiţi o cremă de protecţie solară atunci când vă expuneţi la soare, chiar dacă aveţi pielea bronzată artificial. În general, cremele autobronzante nu prezintă riscuri pentru piele, dar pot usca tegumentul şi poate fi necesară aplicarea unor creme hidratante. În cazuri foarte rare, pot provoca alergii de contact.


http://www.adevarul.ro/articole/asa-te-poti-bronza-fara-soare.html




Bronz fara soare? - articole medicale - startsanatate