ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Busuiocul calmeaza, vindeca si mentine tineretea pielii - articole medicale

Busuiocul calmeaza, vindeca si mentine tineretea pieliiLa noi, busuiocul creste numai cultivat, dar ca sa-si pastreze toate calitatile cu care l-a inzestrat Mama Natura - planta de leac, planta sfanta si magica, aducatoare de noroc si fericire - trebuie respectat un anumit ritual, de care doar pe la sate daca-si mai aminteste cineva si-l practica.

Busuiocul, cu toate preparatele lui, infuzie, decoct, suc, ulei, este tonifiant, calmant, tranchilizant usor, leac pentru stomac si paraziti.

Infuzia de busuioc se prepara turnand o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Se lasa vasul acoperit timp de zece minute, apoi se strecoara si ceaiul se bea cald, putin indulcit si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

Ca sa-si faca efectul si sa te bucuri de binefacerile acestei miraculoase plante, cu numele latin basilicum, care se traduce "regal", "al regilor", nu fierbe planta. Prepara atat ceai cat bei odata. Lasat pentru mai tarziu, ceaiul isi pierde culoarea, gustul si, evident, calitatile.

Infuzia de busuioc, doua cani pe zi, se recomanda in insomnii, nervozitate, migrene, angina pectorala, in colici intestinale si balonari. O cana de ceai de busuioc, baut cald, acum, pe canicula, energizeaza, racoreste, calmeaza, tonifica.

Daca ai probleme cu somnul, cauzate de canicula de peste zi, seara, inainte de culcare, bea un ceai de busuioc indulcit cu un varf de lingurita de miere si tot atata zahar.

Decoctul de busuioc stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza. Preparat mai concentrat, poate fi folosit sub forma de gargara impotriva aftelor, a stomatitei si ca cicatrizant.

Decoctul se prepara dintr-o mana de planta uscata si marruntita pusa la fiert pentru doua minute intr-un sfert de litru de apa. Se lasa la infuzat cinci minute depa care se strecoara. Se pot bea doua cani pe zi.

Apa de busuioc este un bun dezinfectant gastrointestinal si nu numai. Bauta regulat, mentine frumusetea, tineretea si sanatatea pielii. Se prepara de seara, punand intr-un litru de apa trei crengute de busuioc. Dimineata se filtreaza si amestecul se bea peste zi, in loc de apa.

Cataplasmele cu busuioc, frunze proaspete, zdrobite, puse direct pe locul afectat, trateaza rani deschise, ulceratii cornice, rani infectate, intepaturi de insecte, prevenind infectiile. Daca te doare capul, pregateste-ti o compresa cu frunze de busuioc proaspete, zdrobite si aplic-o pe frunte.

Busuiocul poate fi plantat si in ghivece. Vara, tinut la fereastra, echivaleaza cu o plasa impotriva tantarilor care nu-i agreaza mirosul.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/busuiocul-calmeaza-vindeca-si-mentine-tineretea-pielii-1178673




Busuiocul calmeaza, vindeca si mentine tineretea pielii - articole medicale - startsanatate