ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cancerul, cauzat si de doctori? - articole medicale

Cancerul, cauzat si de doctori?Aceasta boala de multe ori necrutatoare poate aparea si din cauza doctorilor, acestia cauzand indirect aparitia ei in cazul unor pacienti. De vina ar fi numarul prea mare de teste pe care medicii le prescriu celor care au afectiuni usoare.

Astfel, tomografia computerizata, desi foarte utila, nu este intotdeauna necesara. Conform editiei in limba engleza a revistei cancer pe pacienti. Doza de radiatii la care corpul uman este expus e de 100 pana la de 500 de ori mai mare decat in cazul unei radiografii. Aceasta poate conduce, peste 10-20 de ani, la o boala precum cancerul.

Studiile arata ca o persoana din 5.000 poate avea astfel de complicatii foarte neplacute. Este ceea ce afirma si doctorul David Brenner, de la Universitatea Columbia din SUA.

Este bine ca astfel de examinari medicale sa fie facute dupa o atenta analiza a beneficiilor si riscurilor implicate. Exista chiar si programe pentru smartphone, acestea ajutand pacientii sa stie cat de multe radiatii au primit in urma unei tomografii. Una dintre ele se numeste Radiation Passport, aceasta fiind disponibila pentru iPhone.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/cancer/cancerul-cauzat-si-de-doctori-1187086




Cancerul, cauzat si de doctori? - articole medicale - startsanatate