ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cancerul poate fi transmis in timpul sarcinii - articole medicale

Cancerul poate fi transmis in timpul sarciniiIn cazuri rare, cancerul poate fi transmis de la mama la fat in timpul sarcinii, dupa cum arata studiile cercetatorilor de la Institute of Cancer Research din Marea Britanie.

Cercetatorii au descoperit ca celulele anormale existente in corpul unei mame in varsta de 28 de ani bolnava de leucemie au trecut prin placenta si au afectat fatul, relateaza The Guardian

Pana acum, au fost intalnite aproximativ 17 cazuri de cancer transmis de la mama la fat, de obicei fiind vorba de leucemie sau cancer de piele. Cercetatorii nu au reusit insa sa isi dea seama cum s-a transmis cancerul: daca boala a trecut prin placenta, sistemul imunitar al copilului ar fi trebuit sa lupte.

Recent, o mamica din Japonia a murit de leucemie la doar o luna dupa ce a nascut, iar fetita a fost diagnosticata cu cancer la doar 11 luni. Desi nu era vorba de aceeasi boala, medicii cred ca exista o legatura intre cele doua cazuri.

Mai mult, studiile efectuate pe gemeni identici au aratat ca, in caz ca unul din frati este bolnav de cancer, exista sanse mai mari ca si celalalt sa se imbolnaveasca, deci cancerul se poate transmite si genetic. (L.S.)
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-13-2009/cancerul-poate-fi-transmis-in-timpul-sarcinii-917103




Cancerul poate fi transmis in timpul sarcinii - articole medicale - startsanatate