ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cand este contraindicat sa bei ceai si de ce - articole medicale

Cand este contraindicat sa bei ceai si de ceS-a scris mult si pe drept cuvant despre beneficiile ceaiului. Aceasta bautura este reconfortanta, are puteri antioxidante si diuretica. Dar s-a scris foarte putin despre faptul ca uneori ceaiul este contraindicat.

Mai exact, ceaiul nu trebuie baut oricand si oricum. Luat la intamplare, fara a tine seama de anumite reguli, ceaiul poate fi daunaor. Nu degeaba britanicii beau ceaiul in cadrul unui tabiet riguros respectat, pe care l-au preluat de la parintii si bunicii lor, relateaza alimente. Sucurile gastrice sunt gata sa fie secretate, insusi stomacul asteapta sa se puna pe treaba. Oferindu-i ceai in loc de alimente, el se va pomeni cu tanin, substanta care afecteaza peretii stomacului. Cat despre aromele primite, chiar daca sunt placute, nu au caracter nutritiv.

Pe stomacul gol nu se recomanda ceai. In schimb, un pahar cu apa plata este binevenit.

Ceaiul fierbinte este daunator

Niciun aliment fierbinte nu cade bine la stomac. Specialistii considera ca un aliment care depaseste 62 de grade conduce la o iritare a peretilor sistemului gastric si chiar intarzie digestia. Temperatura optima pentru ceaiul pe care il bem este de 53 grade. Nu trebuie masurata cu termomerul: este acea temperatura care da senzatie de fierbinte, dar care nu opareste sau irita.

"Ceai cu gheata"

Ceaiul cu gheata este o moda care fascineaza nu numai la noi. Pare o bautura distinsa, la fel de distinsa ca un whisky cu gheata, servita insa de cei carora medicul le-a intezis alcoolul. Dar orice bautura foarte rece este daunatoare sistemului digesitv. Peretii stomacului sufera cand iau contact cu lichidul rece.

Poate unii nu stiu ca ceaiul cu gheata este mult mai rau decat inghetata. Explicatia e simpla: inghetata, inainte de a o inghiti, este savurata mai intai in gura, pana se topeste, spre bucuria papilelor gustative.

Gura are rolul de a preincalzi alimentele. Ceaiul cu gheata insa este inghitit direct. Tinerii nu-si dau seama de efectul nociv al unei asemenea bauturi, dar orice persoana in varsta stie ca, dupa o bautura foarte rece, apar durerile la stomac.

Ceaiul "tare"

S-a raspandit vestea ca ceaiul "tare", respectiv foarte concentrat, este stimulent, mai ales in ce priveste potenta barbateasca. Traditiile orientale o confirma, la noi pretind unii ca le-a confirmat-o propria experienta, dar efectul de stimulare se produce in intregul organism.

Creierul, de exmeplu, n-are nevoie de stimulare. Prin urmare, ceaiul tare duce la aparitia durerilor de cap si insomniei. Nici inima n-are nevoie: cofeina ii accelereaza ritmul. Pentru stomac, ceaiul tare este iritant, iar in rest este constipant.

Infuzarea repetata, in acelasi lichid

Aceasta reteta este putin cunoscuta la noi si provine din Orient, unde marii amatori de ceai, dupa ce si-au facut o infuzie, o reiau de cateva ori, oparind frunzele in mod repetat, in acelasi lichid.

Rezulta un ceai intr-adevar foarte tare, dar si foarte daunator. Repetand infuzarea, odata cu substantele aromate sunt preluate din frunze multe alte elemente, daunatoare organismului.

Ceaiul este la fel de nociv daca in loc sa facem infuzie, facem decoct, respectiv il fierbem. Capata o culoare inchisa, un gust foarte pronuntat si preia din furnze aceleasi substante daunatoare. Nici in ceea ce priveste gustul nu avem de castigat, intrucat se pierde din aroma.

Nu-ti lua pastilele cu ceai

Putina lume stie ca ceaiul poate produce reactii nedorite in raport cu unele medicamente. Daca ceaiul este inghitit odata cu medicamentul, ii poate anula proprietatille sau poate produce efecte secundare, la care nici nu te astepti. Ca urmare, pastilele trebuie luate cu apa.

Se poate trai fara ceai?

Sa fim intelesi: ceaiul nu este paine. Fara ceai se poate trai. Unii afirma chiar ca ceaiul este un moft, ca nu ajuta la sanatate, dar nici nu strica. Dar altii pretind ca "regula ceaiului" este foarte importanta. Ea te obliga la un anumit ritual, care ajuta la digesie, la buna dispozitie si chiar la bunele relatii intre oameni, atunci cand ceaiul este servit in societate.

Nu trebuie sa uitam ca principalii bautori de ceai sunt popoare mari: englezii, chinezii si rusii. Acestia din urma au si un proverb: o zi fara ceai este ca o nunta fara votca.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ceai/cand-este-contraindicat-sa-bei-ceai-si-de-ce-1185995




Cand este contraindicat sa bei ceai si de ce - articole medicale - startsanatate