ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cand stii ca ai abuzat de exercitiul fizic? - articole medicale

Cand stii ca ai abuzat de exercitiul fizic?Exista persoane care nu fac deloc miscare fizica, dar exista si alte persoane care abuzeaza de ea. Specialistii recomanda miscarea fizica moderata, regulata, pentru ca ea intareste structura musculara, reduce grasimile si imbunatateste energia, tonusul si psihicul.

Este o excelenta metoda de a scapa de stresul zilnic si de a intari organismul pentru a nu fi predispus la contactarea de virusi si bacterii. Prea multe exercitii insa iti pot mari sensibiliatea musculara si fragilitatea articulatiilor si astfel pot aparea accidentarile, informeaza steadyhealth.com.

Organismul are nevoie de pauze la fel de mult precum are nevoie de miscare. Simptomele abuzului de exercitii fizice sunt insomniile, durerile de musculatura si tendoane, oboseala, migrenele, pierderea apetitului, lipsa motivarii, deshidratarea.

Specialistii americani avertizeaza ca excesul actioneaza in sens contrar beneficiilor miscarii, iar cand resimti vreunul dintre aceste simptome, pauza si vizita la medic sunt obligatorii.

Este foarte impotant sa nu fortezi in timpul sedintelor. Daca te simti epuizat, este clar ca ai nevoie de o pauza. Mai mult, daca starea devine acuta, poti sta departe de sala de fitness chiar si doua saptamani, facandu-ti miscarea sub forma mersului pe jos.

In perioada de recuperare este foarte important sa bei multe lichide si sa te odihnesti, pentru ca organismul sa se refaca.

Excesul poate aparea si daca optezi pe acelasi exercitiu pentru un timp indelungat. Aceeasi clasa musculara va fi lucrata mai mult timp si se va suprasolicita. Abuzurile de miscare sunt frecvente la persoanele care tin regim un timp indelungat. Devin practic dependente de aceste ore petrecute la sala si uita de pauze.

Tocmai de aceea sfatul unui specialist este absolut necesar, pentru ca el te avertizeaza in legatura cu riscul la care te expui daca nu tii cont de faptul ca si pauzele fac parte din dieta de miscare.

Multe persoane cred ca mai multe exercitii fizice in fiecare zi semnifica mai multe kilograme pierdute. In realitate, oboseala este principalul dusman al unei diete de exercitii, pentru ca organismul va incerca sa isi faca rezerve de energie, fiind suprasolicitat.

Specialistii americani recomanda 30 de minute de miscare in fiecare zi. Daca ai depasit o ora de efort fizic sustinut, esti predispus abuzurilor, iar pe termen lung repercursiunile sunt ineficienta dietei si epuizarea fizica.

Mai mult, se recomanda ca sedintele de sala sa se realizeze de trei ori pe saptamana, iar in fiecare zi sa mergi pe jos pentru a-i oferi organismului posibilitatea sa se refaca.

Pentru a fi in forma, specialistii sunt de parere ca 3.500 de calorii pierdute intr-o saptamana sunt suficiente pentru a nu abuza de efortul fizic. Pentru acest lucru, cantareste-te in fiecare seara, adopta o dieta alimentara bogata in vitamine si minerale, hidrateaza-te corespunzator in fiecare zi, iar abuzurile te vor ocoli.

Alterneaza zilele de miscare cu cele de pauza. Acestea nu inseamna insa sa fii sedentar ci sa optezi pentru activitati de intretinere fizica (mersul pe jos, cu bicicleta, jocurile cu prietenii).

Daca ai un plan de dieta recomandat de catre medicul tau, incearca sa il respecti intocmai. Si nu uita ca mai mult exercitiu nu semnifica mai multe kilograme pierdute sau energie si tonus mai bun.

Nu te opri brusc din dieta ta de miscare. Acest lucru dauneaza musculaturii si poate fi afectat chiar si psihicul. Pentru toate acestea, evita sa fii propriul antrenor sau medic. Cere sfatul persoanelor specializate pentru a alege dieta potrivita stilului tau de viata, pentru ca riscul abuzurilor sau a ineficientei curei tale sa nu existe.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-15-2010/cand-stii-ca-ai-abuzat-de-exercitiul-fizic-1002288




Cand stii ca ai abuzat de exercitiul fizic? - articole medicale - startsanatate