ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cand stresul este benefic - articole medicale

Cand stresul este beneficPerioadele sustinute de stres pot avea repercursiuni grave asupra starii de sanatate. Glandele suprarenale produc adrenalina suplimentara, iar simturile, gandirea si memoria sunt accelerate. Toate acestea pot avea influente nefaste asupra starii tale de sanatate pe termen lung, dar si absenta lor poate avea acelasi efect.

Stresul este un raspuns al presiunii psihologice exercitate atat de un eveniment negativ, cat si de unul pozitiv. Tocmai de aceea exista si cazuri in care stresul este benefic, pentru ca adrenalina eliberata poate avea influente pozitive asupra intregului organism, de la sistemul digestiv si cardiovascular pana la cel pulmonar si afectiv, informeaza howstuffworks.com.

Daca actiunea factorilor externi persista insa pentru perioade indelungate, stresul se transforma intr-un dusman de temut, iar efectele pot fi foarte grave. De la bolile de inima pana la depresie, ulcer, deshidratare si chiar slabire generala a organismului, stresul necontrolat este poate cel mai de temut inamic in prezent.

Lipsa unui stimul exterior care sa solicite intregul organism, de la partea afectiva pana la cea organica, va incetini reactia organismului in perioadele aglomerate, iar el isi va pierde capacitatea de a face fata unor perioade stresante. Astfel, micile reprize de stres pot fi considerate un antrenament afectiv eficient pentru preintampinarea unor perioade iminente de tensiuni sustinute.

Micile lucruri stresante au ca efect imbunatatirea abilitatii organismului de a fi eficient si de a functiona la capacitate maxima. Memoria se exerseaza foarte bine in micile perioade de stres, iar specialistii sunt de parere ca lipsa acestor stimuli poate fi calea cea mai sigura pentru aparitia Alzheimer-ului sau a altor forme de dementa.

Nivelul de stres perceput este diferit de la o persoana la alta. Tocmai de aceea, fiecare isi cunoaste limitele stresului si le poate controla cand acestea sunt foarte puternice si pot deveni incontrolabile.

Astfel, daca vrei sa ai o viata lipsita de stres, poate ca este mai bine sa te gandesti de doua ori inainte de a lua aceasta hotarare. Micile lucruri care te consuma pot fi considerate tonicul cerebral perfect, deci nu te proteja excesiv pentru ca acest lucru dauneaza pe termen lung.

Poti fi mai organizat, eficient, daca iti controlezi foarte bine emotiile si iti stabilesti foarte bine prioritatile. Nu-ti refuza micile tensiuni, dar controleaza-le atunci cand apar pentru ca orice acutizare a acestei perioade poate fi foarte daunatoare.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/03-08-2010/cand-stresul-este-benefic-1000659




Cand stresul este benefic - articole medicale - startsanatate