ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cantatul, sanatate la orice varsta - articole medicale

Cantatul, sanatate la orice varstaTe-ai gandit vreodata care este motivul pentru care adesea canti in baie, in masina sau prin casa? Cum te simti dupa un mic concert in timpul activitatilor care te solicita din punct de vedere fizic?

Relaxarea completa, tonusul bun si detensionarea la care ajungi dupa ce ingani melodia preferata nu sunt intamplatoare. Medicii americani sunt de parere ca micile tale iesiri artistice sunt semne ale sanatatii mentale, la orice varsta, informeaza sixwise.com.

Fara lectii de canto, fara inhibitii, simplul cantat de la cel mic pana la bunic are un rol benefic asupra starii de sanatate.

"Intonatia sau linia melodica in crescendo sunt doar cateva resorturi care asigura exprimarea libera a unor sentimente adesea negative. Te vei elibera de ele iar starea de bine se va instala rapid", a spus terapeutul american Suzanne Hanser.

Studiile au aratat ca aceasta activitate, inconstienta uneori, scade ritmul cardiac, il normalizeaza si este o forma de terapie pentru persoanele care au frecvent atacuri de panica.

Mai mult, medicii sunt de parere ca frica, in orice forma a sa, este indepartata rapid prin simpla intonare a piesei preferate.

Cantatul nu are varsta

In cazul batranilor, cantatul in cor este o forma de eliberare si redare a linistii sufletesti.

Exersate cu regularitate, micile sedinte de cor limiteaza vizitele la medic, in cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cu 30 in decurs de un an.

Depresiile varstei dispar pe loc, iar batranii vor avea un tonus mai bun si implicit o stare de sanatate imbunatatita considerabil. Batranii pot respira mai bine, mai corect, iar tonul agresiv se atenueaza rapid.

Medicii americani au testat efectele benefice ale cantatului asupra batranilor care sufera de alzheimer si astm. Functiile memoriei sunt imbunatatite considerabil, la fel si capacitatea pulmonara, iar batranii socializeaza mai bine si au un tonus de invidiat.

In prezent, terapia prin cantat este foarte populara in Statele Unite, atat pentru stimularea imaginatiei, imbunatatirea memoriei si vocabularului celor mici, dar si pentru redarea starii generale bune a adultilor.

Studiile au aratat ca terapia poate fi eficienta la orice varsta, este usor de urmat si nu are efecte adverse. "Cantatul este o forma de socializare la un anumit nivel, creste nivelul satisfactiei si increderii personale", este de parere terapeutul american Naj Wikoff.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-16-2009/cantatul-sanatate-la-orice-varsta-921077




Cantatul, sanatate la orice varsta - articole medicale - startsanatate