ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Care sunt simptomele unui infarct - articole medicale

Care sunt simptomele unui infarctInima nu este poreclita si "ceas" din intamplare, fiind o masinarie incredibila, ce trebuie sa functioneze cu o precizie elvetiana.

Din pacate, ea se mai si imbolnaveste, iar atunci cand o persoana prezinta semnele unui infarct trebuie sa stie cum sa le descopere si sa reactioneze. Iata cateva simptome si ce ar putea insemna ele, conform sanatate nu strica.

Durere in partea superioara a spatelui

Poate ca este un muschi intins, dar poate sa fie si o ruptura de aorta sau un anevrism. Daca durerea apare dupa antrenament fizic, probabil este cauzata de un muschi. Daca apare din senin, fara vreun efort prealabil sau vreo miscare brusca, este posibil sa fie o prolema cu inima.

Furnicaturi in mana

Acesta este si el un simptom clasic al atacului de cord, furnicaturile aparand si in zona gatului, a dintilor, intregului maxilar, si a stomacului. Si coastele de sub piept pot sa prezinte dureri.

Oboseala foarte mare in timp ce iti faci treburile zilnice

Daca deodata te simti slabit in timp ce faci curat prin casa, s-ar putea sa fie mai mult decat obisnuita "lene" care te apuca in mijlocul unor asemenea activitati. Mai ales daca oboseala este asociata si cu o presiune in piept, este cazul sa iti faci griji. Un alt simptom este greutatea de a respira sau nevoia de a o face foarte rapid.

Indigestie

Indigestia ii face pe multi oameni sa nu isi dea seama ca ii paste un infarct, caci nu asociaza niciodata acest simptom cu atacul de cord. Oricat de incredibil ar parea, indigestia este un semn de boala coronariana.

Aceasta vine la pachet cu o senzatie de "prea plin", desi nu ai mancat prea mult, arsuri in piept si senzatie de inecare.

Umflaturi

Edemul apare atunci cand inima nu pompeaza sange asa cum ar trebui. Daca te simti slabit si ti se umfla gleznele deodata, iti este greu sa iti gasesti locul in pat noaptea si ai si alte zone ale corpului umflate, este posibil sa ai probleme cu inima.

Batai neregulate ale inimii

Orice persoana are palpitatii din cand in cand, atunci cand este stresata sau a baut prea multa cafea, dar daca aceste episoade sunt frecvente, apar pe neasteptate si insotite de ameteala si stare de lesin, este bine sa iti faci un control specializat la inima.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/inima/care-sunt-simptomele-unui-infarct-1188720
Care sunt simptomele unui infarct - articole medicale - startsanatate