ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Carnea in alimentatie - ce va urma dupa epoca supraconsumului? - articole medicale

Carnea in alimentatie - ce va urma dupa epoca supraconsumului?Astazi, carnea a devenit un aliment de baza, indispensabil, putandu-se vorbi chiar de un supraconsum. Contrar a ceea ce se se poate crede, judecand dupa situatia prezenta, consumul zilnic de carne reprezinta un obicei relativ recent in Europa.

Inainte de secolul al XIX-lea, carnea reprezenta un lux in alimentatia oamenilor. In functie de zonele in care locuiau, taranii se hraneau in principal cu terci de ovaz, turte de mei, leguminoase, lapte. Chiar si cei din zonele de munte, care cresteau oi, isi permiteau rareori sa imputineze turmele, preferand sa foloseasca laptele si lana, aflam din sanatate, trag semnale de alarma organizatiile ecologiste. Cresterea intensiva a animalelor presupune defrisari, monoculturi intensive, utilizarea pesticidelor, a plantelor modificate genetic, distrugerea ecosistemelor si pierderea biodiversitatii.

La aceste efecte dezastruoase pentru mediu, se adauga suferinta fara precedent a animalelor crescute pentru a li se comercializa carnea. Se apreciaza ca 80% dintre ele sunt tinute in cladiri inchise, in custi, indopate cu hormoni si antibiotice. Acelasi lucru este valabil si pentru pasari si gainile ouatoare: in aceeasi proportie covarsitoare nu vad niciodata lumina zilei.

Sistemele moderne de crestere a animalelor sunt considerate incubatoare pentru diversi virusi si bacterii (Campylobacter, E.coli, salmonella etc.), apreciindu-se ca "trei sferturi dintre agentii patogeni care au afectat populatia in ultimii zeci de ani, provin de la animale sau produsele de origine animala".

Cererea pentru produse ecologice din carne, in crestere

In aceste conditii, multi dintre noi vor incepe sa-si puna intrebari serioase despre calitatea carnii care le ajunge in farfurie, cumparata la un pret destul de mare, in conditii de criza economica. Pe langa vegetarienii convinsi, unii vor descoperi ca produsele din carne, nu sunt indispensabile intr-o asemenea masura in alimentatia zilnica.

Ritmul actual de viata, tot mai sedentar, nu justifica supraconsumul. Vor prefera carne mai putina, dar crescuta natural. In acest context, cererea pentru ecologic si traditional incepe sa devina tot mai mare in sectorul carnii si al produselor din carne.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/carnea/carnea-in-alimentatie-ce-va-urma-dupa-epoca-supraconsumului-1200569




Carnea in alimentatie - ce va urma dupa epoca supraconsumului? - articole medicale - startsanatate