ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Carnea rosie mareste riscul de cancer la san - articole medicale

Carnea rosie mareste riscul de cancer la sanDaca prima idee pentru o cina rapida include carnea rosie, mai ganditi-va. Studii recente arata ca exista o stransa legatura intre aceasta si cancerul la san.

In cadrul unui studiu realizat de Harvard Medical School, expertii au cercetat arhivele mai multor institutii medicale, gasind dosarele medicale ale 90.000 de femei din SUA, chestionate in 1991, 1995 si 1999 cu privire la obiceiurile lor alimentare.

Concluzia cercetatorilor a fost ca predispozitia catre cancer se afla in stransa legatura cu banala carne rosie. In mod paradoxal, femeile care consuma mai multa carne rosie sunt, de obicei, supraponderale si fumeaza, au mai concluzionat specialistii citati de Yahoo! Health.

Chiar si daca se elimina acesti doi factori, riscul de a dezvolta cancer la san ramane mai mare decat in randul femeilor care nu consuma, de obicei, carne rosie.

Din pacate, studiile nu au putut determina cantitatea exacta de carne rosie ce poate fi consumata in siguranta, fara riscuri.

Daca nu vor sa traiasca cu teama zilei de maine, femeile ar trebui sa invete cate ceva din alimentatia popoarelor mediteraneene, unde masura si diversitatea inseamna totul, explica specialistul consultat de Yahoo! Health, Lillie Shockney.

Schimba-ti viata pentru ca boala sa nu-ti dea tarcoale

Cand ne gandim la aceasta boala, de-a dreptul hidoasa, presupunem ca nu putem face nimic pentru a preintampina aparitia ei. Din start gandim ca e vorba de mana soartei, cand, in realitate, exista cateva lucruri ce pot fi facute pentru ca femeile sa nu ajunga doar cifre intr-o statistica, conform Yahoo! Health.

- Stim ca exercitiul fizic ajuta; cele mai indicate pentru a nu te expune riscului de cancer la san sunt plimbarile in pas alert si exercitiile aerobice, de trei ori pe saptamana.

- A-ti supraveghea greutatea, in asa fel incat sa ramana stabila si in limitele potrivite staturii si varstei tale este extrem de important. Cu cat caram mai multe kilograme, mai ales pe solduri, cu atat mai mult estrogen avem in organism, acesta depozitandu-se in grasime.

- Consumarea a mai mult de o bautura alcoolica zilnic mareste, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer la san. Asa ca gandeste-te bine inainte de al doilea pahar!

- Studiile au aratat ca alaptatul reduce riscul aparitiei bolii. Neajunsul este ca ar trebui sa alaptezi timp de mai multi ani ca efectul sa fie cel scontat.

- Si a avea un copil inainte de 30 de ani ajuta , dar asta nu inseamna ca va trebui sa faci tot posibilul pentru ca bebelusul sa se nasca inainte de termenul-limita.

Si daca te intrebi daca femeile care respecta toate aceste cerinte tot se imbolnavesc de cancer la san, afla ca da, intr-adevar, se intampla. Si asta pentru ca exista si alti factori de risc, care reprezinta inca enigme chiar si pentru medici.

Dar nu strica sa respecti toate aceste reguli de viata. Nu doar sanii, ci si inima, plamanii si chiar soldurile iti vor multumi.

A.S.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/06-27-2009/carnea-rosie-mareste-riscul-de-cancer-la-san-799849




Carnea rosie mareste riscul de cancer la san - articole medicale - startsanatate