ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cat de sanatoase sunt produsele light? - articole medicale

Cat de sanatoase sunt produsele light?Oamenii asociaza grasimile si zaharul cu cresterea in greutate, iar acesta poate fi un motiv pentru care piata abunda in asa-numitele produse light.

Insa, nu este tocmai sanatos sa eliminam de tot din alimentatia noastra produsele cu un continut mare de grasimi, asta si pentru ca produsele "light" nu sunt intotdeauna recomandate pentru a da jos kilogramele in plus.

Grasimile sunt esentiale pentru a ajuta organismul sa asimileze vitaminile necesare, de exemplu vitamina A, D, E si K. Fara aceste grasimi in organism pielea poate capata aspect ridat, iar parul isi va pierde elasticitatea si luciul natural.

Totodata, o dieta bogata in produse cu un continut scazut de grasimi poate afecta fertilitatea. Cercetatorii au descoperit ca femeile care consumau doua sau mai multe portii de produse cu un continut scazut de grasimi, intr-o saptamana, prezentau cu 85% mai multe riscuri de a deveni infertile din cauza unor probleme legate de ovulatie.

Femeile care consumau produse din lactate integrale, chiar si inghetata, prezentau cu 27% mai putine riscuri de a avea astfel de probleme. Asadar, cercetatorii au lansat ipoteza ca femeile care doresc sa conceapa un copil trebuie sa-si revizuiasca dieta alimentara, inlocuind produsele cu un continut scazut de grasimi cu cele cu continut normal.

De altfel, tot mai multe persoane si-au pierdut increderea in produsele light, astfel ca piata acestora se afla intr-o reala pierdere de viteza, scazand in medie cu 7% pe an.

Odata cu venirea zilelor frumoase si cu dureroasa trecere de la pantalon la costumul de baie pe plaja, s-ar putea crede ca produsele 'light' revin in inima multor persoane. In realitate, nu este adevarat.

In Franta de exemplu, potrivit unui studiu recent, elaborat de Cegma Topo, mai mult de 42% dintre francezi sunt refractari la produsele de acest tip, informeaza France Soir. Abandonate de consumatori si, prin urmare, de agentiile publicitare care nu mai afla resurse in aceasta piata, produsele "light" nu mai profita de imaginea lor de "produs miracol".

"Din punct de vedere nutritional, scaderea vanzarilor produselor de acest tip nu este surprinzatoare, dat fiind ca ele erau prezentate ca alimente capabile sa tina sub control masa ponderala", a declarat Jean-Philippe Zermati, specialist in nutritie.

"Exista multe studii care au aratat ca in cele din urma nu este vorba de niciun impact. Oamenii sunt dezamagiti si nu mai privesc spre acest tip de produs, pentru ca isi dau seama ca reprezinta o iluzie pentru corp", a mai spus nutritionistul.

Totodata, cum preturile produselor "light" sunt mai ridicate decat cele ale produselor clasice, criza economica ar putea fi calaul pietii acestor produse.

I.O.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-16-2009/cat-de-sanatoase-sunt-produsele-light-855179




Cat de sanatoase sunt produsele light? - articole medicale - startsanatate