ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cauzele diverselor dureri de picioare - articole medicale

Cauzele diverselor dureri de picioareProbabil ca pentru multi picioarele reprezinta cea mai solicitata parte a corpului, iar din aceasta cauza, ele prezinta adesea diferite dureri, care nu te lasa sa te deplasezi cum trebuie sau sa te odihnesti.

Iata care pot fi acestea si care ar fi cauzele, potrivit durere ascutita sau surda in talpa dimineata, dupa ce faci primii pasi sau dupa ce te asezi? Apare umflatura unui ligament care conecteaza calcaiul de restul talpii? Acest lucru se intampla din cauza impactului puternic repetitiv, precum alergatul. Mai poate sa apara si din cauza cresterii in greutate, a unei intinderi sau a incaltarilor nepotrivite.

In general, se prescriu medicamente antiinflamatoare, precum ibuprofen sau naproxen, si se recomanda o pauza de la alergat si aerobic.

Cresterea unghiilor in carne

Coltul unghiei se curbeaza si creste in piele, provocand roseata, umflarea zonei, durere si, uneori, infectie. De cele mai multe ori acest lucru se intampla din cauza purtarii unor pantofi stramti sau a taierii "din carne" a unghiilor.

Incearca sa iti tii picioarele in apa calda 15-20 de minute, dupa care sa introduci usor un tampon de bumbac sub coltul respectiv. Nu incerca sa tai coltul din carne. Daca problema revine sau durerea este prea mare ori apare infectie, este posibil sa iti fie indepartata de catre medici o parte din unghie.

Monturi

Pielea se inroseste, se creaza o umflatura pe degetul mare de la picior, acesta nu mai sta drept si apar dureri ale articulatiilor.

De obicei, monturile apar din cauza incaltarilor cu toc, a celor prea ascutite sau prea stramte. Din cauza stilului lor de a se incalta, femeile sunt de 9 ori mai predispuse la monturi decat barbatii.

Pentru a scapa de durere, poarta incaltari confortabile, care sa nu preseze pe zona respectiva. Multi oameni nu isi dau seama ca marimea pantofilor se schimba odata cu varsta, devenind mai mare. In afara de grija fata de acest aspect, pune-ti "pernute" speciale luate de la farmacie.

Fractura de stres

Initial apare o durere usoara, care se inrautateste atunci cand faci exercitii fizice si scade cand te odihnesti. Poate sa fie la glezna sau pe partea superioara a labei piciorului. Zona poate sa fie sensibila la palpare si sa apara chiar si o vanataie. Este posibil sa fi aparut o crapatura mica in os, care jeneaza atunci cand faci efort.

Pune gheata in zona respectiva si ia calmante, iar pentru o perioada este bine sa faci pauza de la miscare, pentru refacerea osului.

Daca durerea nu dispare, mergi la medic. Este posibil ca acesta sa iti puna gips, sa iti recomande incaltaminte speciala sau sa fie nevoie chiar de operatie, asta in cazuri mai grave.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/durere/cauzele-diverselor-dureri-de-picioare-1201112




Cauzele diverselor dureri de picioare - articole medicale - startsanatate