ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce grasimi sunt bune de consum? - articole medicale

Ce grasimi sunt bune de consum?Desi atunci cand tinem o dieta avem tendinta de a elimina din consum grasimile, medicii nutritionisti ne sfatuiesc sa nu le excludem complet din alimentatie, pentru ca isi au rolul bine definit in indeplinirea functiilor organismului.

"Grasimile nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Pe langa faptul ca imbunatatesc gustul alimentelor si sunt o sursa importanta de energie, ofera organismului beneficii specifice fara de care acesta nu poate functiona normal", a explicat dr. Corina Zugravu, lector universitar la UMF "Carol Davila", pentru Gandul.

Grasimile consumate in exces cresc riscul de hipertensiune arteriala, atentioneaza specialistii, de aceea trebuie sa fim atenti la tipul de grasime consumat.

Grasimile "rele" consumate in exces pot avea consecinte grave, precum ingrosarea vaselor de sange. In timp, pot provoca infarct, hipertensiune arteriala si accident vascular cerebral.

Grasimile "bune" nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a oricarui adult, pentru ca aduc beneficii importante organismului.

Grasimile care aduc beneficii sunt cele nesaturate, cele mononesaturate , precum uleiul de masline, sau polinesaturate, uleiuri vegetale de rapita, de in, de floarea-soarelui, de porumb, in functie de tipul de acizi grasi care predomina in compozitia lor.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-17-2009/ce-grasimi-sunt-bune-de-consum-692218




Ce grasimi sunt bune de consum? - articole medicale - startsanatate