ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce mananci pentru mai putin zahar in sange - articole medicale

Ce mananci pentru mai putin zahar in sangePoate ca ai auzit ca cerealele integrale sunt bogate in fibre, dar amidonul se transforma rapid in zahar si blocheaza efectele bune ale fibrelor. Si fructele si legumele contin zahar, dar mai multe fibre, asa ca la ele efectul benefic primeaza.

Poti sa iti dai seama care fructe si legume sunt cele mai bune pentru dieta ta uitandu-te la indicele lor glicemic. Dintre toate alimentele, cele mai des asociate cu diabetul sunt cele cu indice glicemic peste 100. Potrivit alimente bogate in amidon. De exemplu, salatele contin destule elemente de blocare a zaharului, astfel incat sa aiba un efect benefic.

Pune cateva frunze de salata verde (2 grame de fibre), un ardei gras (3 grame de fibre) si o rosie tocata (2 grame). Poti sa mai adaugi si niste broccoli (4,5 grame). In acest fel vei avea parte de o masa cu 11,5 grame de fibre.

Si ordinea in care mananci este importanta. Spre exemplu, daca masa contine salata, friptura, cartofi si fasole verde, consuma intai salata si fasolea.

Fructe

Fructele de padure, caisele si piersicile au cel mai scazut indice glicemic, chiar si atunci cand sunt coapte. Perele trebuie mancate atunci cand inca sunt tari, iar merele, in special cele Golden, te ajuta. Ai grija in rest la fructe, caci este posibil ca zaharul din ele sa contracareze efectul benefic al fibrelor.

Legume

Ca regula, legumele blocheaza mai bine zaharul decat o fac fructele, avand mai multe fibre si un continut mai scazut de zahar. Trebuie avut grija, insa, la fibrele solubile, caci odata fierte prea tare, legumele vor fi lipsite de o parte din acest element.

Morcovii, broccoli, conopida, fasolea verde si sparanghelul sunt bune atat timp cat sunt fierte foarte putin, astfel incat sa ramana crocante inca. Cu cat sunt mai crude, cu atat sunt mai eficiente.

Studiile arata ca persoanele care consuma asemenea alimente in mod rgeulat au cel mai scauzut nivel de colesterol si insulina, avand si mai putine pofte, o senzatie de satietate de durata.

Legumele cu boabe

Fasolea si alte legume asemanatoare sunt pline de fibre solubile, dar contin si amidon. Depinde foarte mult de felul in care le prepari. Daca le mananci fierte usor, nu foarte mult, vei beneficia de aproximativ 7,8 grame de fibre la o jumatate de cana. Daca, in schimb, le fierbi mai mult decat e nevoie, ele nu mai au acelasi efect benefic si amidonul continut primeaza,efectul fibrelor fiind neglijabil, crescand astfel nivelul zaharului din sange.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/ce-mananci-pentru-mai-putin-zahar-in-sange-1170568




Ce mananci pentru mai putin zahar in sange - articole medicale - startsanatate