ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce mancam in octombrie, de sezon si sanatos, sa ne pregateasca pentru iarna - articole medicale

Ce mancam in octombrie, de sezon si sanatos, sa ne pregateasca pentru iarnaNutritionistii spun ca alimentatia trebuie adaptata nu numai anotimpurilor, ci chiar fiecarei luni a anului. Important este sa consumam acele alimente pe care ni le ofera natura in luna respectiva, pentru ca asupra organismului sa aiba un impact bun si, mai ales, sa-l pregateasca pentru perioada urmatoare.

In octombrie, ne pregatim pentru partea a doua a toamnei, cand trebuie sa rezistam umezelei, frigului si indispozitiei, pe care anotimpul ploios ni le induce. Iata ca ar trebui sa punem mai des pe masa in aceasta luna, conform fructe mici sunt foarte bogate in antioxidanti si pregatesc bine oganismul pentru sezonul rece.

Fructele de afin contin importante cantitati de tanin, pectine, mirtilina, zaharuri, provitamina A, vitamina C, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).

Desi cei mai multi isi inchipuie ca afinele se pot manca numai ca atare, se cunosc destule specialitati culinare in care intra acest fruct: placinta din cartofi dulci si marmelada de afine, salata de papaya cu mango si afine, supa de legume cu afine.

Broccoli

Prin alimentatia cu broccoli iti protejezi sistemul pulmonar si rinichii, foarte expusi imbolnavrii in anotimpul ploios. Specialistii au stabilit ca aceasta leguma este preventiva si pentru unele forme de cancer al colonului, al colului uterin, precum si celui pulmonar. Pentru a fi eficient scopului propus, insa, broccoli trebuie supus unei preparari termice de foarte scurta durata: atat cat sa se fragezeasca.

In cartile de bucate, exista retete specifice care folosesc aceasta leguma: broccoli si conopida cu sos de smantana, rasol de vitel cu broccoli, salata de broccoli cu mere sau alte fructe.

Fasole verde din recolta de toamna

In octombrie, trebuie sa cautam alimente bogate in proteine, fier si vitamina A, dar sarace in calorii, pentru ca toamna avem tendinta de ingrasare. Fasolea verde raspunde la aceste cerinte, cu cele 35 calorii pe care le contine la suta de grame.

Regula: vara consumam fasole cu boabele mari, mai bune la gust. Toamna le cautam pe cele tinere, chiar premature, cu bobul mic. Se poate prepara o excelenta supa de fasole verde, salata din boabe de porumb, cu pastai de fasole taiate bucati scurte, cu putina sunca si hrean, salata de fasole verde cu sos picant din rosii si ardei.

Telina

Telina este proverbiala pentru capacitatea ei de a revigora organismul si a asigura functionarea sistemului digestiv, pe care il asteapta ofensiva alimentelor neinsotite de verdeturi, specifice sezonului rece.

Se consuma radacina data prin razatoare si preparata cu maioneza, singura sau combinata cu mere ori morcovi. Dar se consuma si partea verde, cruda sau oparita, facuta salata cu alte ingrediente: rosii, morcovi, sos alb, hrean.

Un detaliu pentru doamne: telina contribuie la mentinerea siluetei. Un detaliu pentru domni: telina era cea mai buna solutie naturala atunci cand nu se nascocise inca Viagra.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/ce-mancam-in-octombrie-de-sezon-si-sanatos-sa-ne-pregateasca-pentru-iarna-1194653




Ce mancam in octombrie, de sezon si sanatos, sa ne pregateasca pentru iarna - articole medicale - startsanatate