ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce sa faci daca te-a muscat un paianjen - articole medicale

Ce sa faci daca te-a muscat un paianjenUnele muscaturi de paianjen pot provoca doar roseata si supurarea locala a zonei afectate. Plaga se spala cu apa si sapun in abundenta, iar cuburile de gheata impiedica formarea umflaturilor si infectiilor.

Paianjenii periculosi insa sunt vaduva neagra si paianjenul pustnic maro. Ei cresc in locuri intunecoase, umede si murdare. Muscaturile lor nu sunt dureroase si pot fi adesea confundate, informeaza nlm.nih.gov.

In scurt timp insa apar umflaturile rosii si dureroase. Daca nu sunt tratate la timp, muscaturile vaduvei negre pot provoca febra, frisoane si severe dureri abdominale.

Paianjenul vaduva neagra este negru lucios si are pe burta un semn rosu in forma de clepsidra. Pustnicul maro poate fi recunoscut dupa semnul alb in forma de vioara de pe spate.

Muscatura lui este intensa abia dupa opt ore, atunci cand zona se inflameaza local si se inroseste. Fara un tratament corespunzator, persoanele muscate pot avea febra, o stare permanenta de apatie si ameteli.

Prim ajutor

Mai intai se spala zona afectata cu sapun si apa in abundenta, dupa care se acopera cu gheata. In cazul adultilor, se recomanda cate o aspirina la sase ore. Copiilor li se va administra insa paracetamol.

Deasupra zonei afectate se aplica un bandaj care se strange pentru a impiedica veninul paianjenului sa se raspandeasca in tot organismul. Bandajul insa nu trebuie sa fie foarte strans, pentru a permite circulatia normala a sangelui.

Acopera in permanenta zona afectata cu gheata sau haine reci, pana cand intepaturile si durerile dispar si poti ajunge la cea mai apropiata clinica.

Daca paianjenul te-a muscat de mana sau picior, pe toata perioada acordarii primului ajutor, vei pastra membrul ridicat.

Acordarea primului ajutor este esentiala daca ai fost muscat de paianjen. Veninul acestora se raspandeste cu rapiditate, iar simptomele asociate infectiilor (febra si ameteala) apar imediat.

Este foarte important ca, dupa primele masuri de izolare ale plagii sa consulti un medic pentru a-ti administra antibiotic si de a prescrie un tratament medicamentos adecvat.

Copiii de pana la sase ani si batranii de peste 60 de ani necesita spitalizare in cele mai multe cazuri.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-10-2009/ce-sa-faci-daca-te-a-muscat-un-paianjen-848392




Ce sa faci daca te-a muscat un paianjen - articole medicale - startsanatate