ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ceaiuri care pot inlocui cafeaua - articole medicale

Ceaiuri care pot inlocui cafeauaCafeaua a fost folosita din cele mai vechi timpuri ca medicament, pentru proprietatile sale revitalizante.

A fost adusa in Europa de catre venetieni si era comercializata numai in farmacii. In lumea araba, cafeaua a inlocuit, la inceput, alcoolul.

In lume se consuma anual 400 de miliarde de cesti de cafea. Consumul in exces dauneaza sanatatii si tocmai de aceea, ceasca de cafea de dimineata a fost inlocuita cu anumite arome de ceai, cu efect asemenator, informeaza foretbotanicals.blogspot.com.

Cafeaua contine antioxidanti si, atunci cand se consuma moderat, creste gradul de concentrare si actioneaza precum un tonic pentru organism. Excesele insa accentueaza starile de insomnie, oboseala fizica si intelectuala.

Apar starile de nervozitate, depresie psihica, ameteli, migrene, creste ritmul cardiac si apar incoerente in exprimare. Unele ceaiuri insa inlocuiesc cu succes cafeaua prin cantitatea mai redusa de cafeina si nu dauneaza sanatatii, nici in exces.

Ceaiurile care inlocuiesc cafeaua revitalizeaza organismul, regleaza digestia prin proprietatile diuretice si maresc concentrarea si atentia.

Chai

Este un ceai negru, condimentat, originar din India, preparat cu lapte, piper, nucsoare, ghimbir si cardamon. Exista mai multe retete de chai, in functie de ingredientele folosite.

Fierbeti o jumatate de cana de apa, in care ati amestecat tot atata lapte. Adaugati nucsoara, boabe de piper si ghimbir si lasati sa fiarba timp de trei minute.

Opriti focul si adaugati frunzele de ceai. Acoperiti cu o farfurie ibricul si asteptati alte zece minute. Chaiul obtinut este un excelent inlocuitor al cafelei, prin gustul condimentat si aromat, tonic pentru organism.

Ceaiul rosu african

Rooibosul sau ceaiul rosu african calmeaza starile febrile si este un bun analgezic, antibacterian, previne imbatranirea prematura si este bogat in minerale (cupru, fier, potasiu, zinc, magneziu). Cercetatorii japonezi l-au denumit "ceaiul vietii lungi".

Poate fi gasit si in farmaciile naturiste din tara noastra si se prepara ca un ceai obisnuit, in care se adauga putin lapte si se indulceste cu zahar sau miere.

Planta de ceai

Este un produs originar japonez, care poate fi gasit sub forma ceaiului verde, negru, alb, fermentat sau afumat. Contine catecin polifenol, un compus chimic cu proprietati antioxidante.

Plantele de ceai normalizeaza valoarea colesterolului si mentin un bun echilibru mental. Pentru a inlocui cu succes cafeaua, ceaiul se prepara foarte concentrat.

Astfel, frunzele se fierb in foarte putina apa, dupa care se strecoara si se adauga lapte caldut si sirop de artar, care ii ofera un gust placut de caramel.

Mate

Yerba mate, stiintific Ilex paraguariensis, este un bun inlocutor al cafelei, originar din America de Sud. Se prepara intr-un mod asemenator ei, dar se consuma cu paiul, fiind foarte concentrat.

Este un bun relaxant muscular, are efecte calmante asupra stomacului si imbunatateste sistemul circulator. Unii medici il recomanda ca fiind un remediu eficient impotriva obezitatii, prin proprietatile sale diuretice.

Consumul de mate respecta un intreg ritual in tara sa de origine. Se bea numai impreuna cu prietenii. Persoana care prepara ceaiul va gusta prima amestecul iar toti prietenii vor servi pe rand bautura tonica si revitalizanta.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-07-2009/ceaiuri-care-pot-inlocui-cafeaua-811131




Ceaiuri care pot inlocui cafeaua - articole medicale - startsanatate