ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cel mai simplu tratament pentru calmarea nervilor - articole medicale

Cel mai simplu tratament pentru calmarea nervilorSpecialistii au ajuns la concluzia ca sistemul nostru nervos se simte reconfortat si decontractat sub influenta culorii verde. Poate verdele a fost creat in acest scop chiar de natura, nu numai pentru om, dar si pentru multe alte fiinte.

In natura, fiintele care isi duc traiul in spatiul verde (iepuri, caprioare, diferite rumegatoare) sunt percepute ca blande, in timp ce cele din apropierea pustiurilor, hiene) sunt feroce. Tot feroce sunt animalele din umbra codrului (tigri, lupi) in timp ce frunzisul ramurilor este rezervat pentru habitatul pasarilor, mult mai putin agresive. Firste, la aceste exemple sunt si exceptii destule, dar poate, tocmai ele, confirma regula.

De altfel, psihologii explica efectul pozitiv al culorii verde asupra organismului uman tocmai prin asocierea ei cu prospetimea naturii vii.

Culoarea verde, asociata eventual si cu aroma padurii, mirosul de fan proaspat cosit sau de plante aromate sunt elemente capabile sa instaleze calmul la persoanele iritate de neplaceri, de discutii cu prietenii sau certuri in familie.

Cercetari ale medicilor chinezi au demonstrat ca pentru a ne calma, este mult mai indicat sa petrecem cateva ore tavalindu-ne in iarba proaspata si curata, decat sa administram calmante, cumparate de la farmacie.

Pentru a crea o ambianta placuta in intreprinderi, producatorii coloreaza uneori utilajele in nuante vernil, contrastate cu galben si uneori cu un gri metalizat foarte deschis. Asemenea combinatii pot induce si ele o oarecare buna dispozitie, de care are nevoie omul, ocupat cu munca in atelierele de productie.

In dormitoare sau in camerele copiilor din locuinte, psihologii recomanda folosirea culorii verzi, prin zugravirea sau tapetarea peretilor. Aici insa intervine o subtilitate: ca orice altceva, excesul poate crea efect contrar. Ca urmare, designerii sugereaza in ultima vreme folosirea de culori diferite la peretii camerelor.

Un perete vernil este suficient. La ceilalti, se poate opta, dupa preferinta, pentru galben (de asemenea agreabil), roz, bleu, un portocaliu foarte deschis. Bineinteles, tavanul nu poate fi decat alb, atat prin traditie, cat si prin faptul ca, in multe situatii, tavanul reflecta lumina in incapere. Zugravirea sau tapetarea peretilor in culori diferite sunt de altfel semn de locuinta nonconformista.

Vorbind de culori, trebuie sa stim ca, asa cum verdele este calmant, exista culori iritante sau indiferente. Din prima categorie trebuie amintite nuantele de rosu intens, maro si violet, care induc o stare neplacuta de apasare si uneori chiar de depresie.

Din a doua categorie, se poate aminti albul si nuantele deschise de gri, la care sistemul nostru nervos reactioneaza slab sau deloc. Monotonia indusa de alb a determinat de altfel unele unitati sanitare sa renunte la clasicile halate, adoptand, pentru personal, vestimentatie vernil, mai placuta pentru bolavi,


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/cel-mai-simplu-tratament-pentru-calmarea-nervilor-1182477




Cel mai simplu tratament pentru calmarea nervilor - articole medicale - startsanatate