ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cele mai frecvente 6 greseli intr-o dieta - articole medicale

Cele mai frecvente 6 greseli intr-o dietaMajoritatea celor care incep o dieta cu scopul de a reduce kilogramele nu fac decat sa castige altele.

Recomandarea expertilor este sa incetam sa ne gandim la pierderea in greutate. Ei sugereaza, mai degreaba, sa incercam sa detectam care din obiceiurile noastre zilnice contribuie la cresterea in greutate.

Dietele pot cauza obsesii legate de mancare, dorirea nejustificata a alimentelor si a mancarii. Acesta este cunoscut si sub denumirea de "efectul fructului interzis"- cu cat nu ai voie sa faci ceva ce vrei sa faci, cu atat creste dorinta de a-l face. Toata acestea pot contribui la o deviere de la dieta si la trecerea in extrema opusa, in care mancam orice ne cade in mana.

Nici macar nu ne dam seama de viteza cu care acumulam caloriile. O singura lingura in plus de sos pentru salata adauga intre 75 si 100 de calorii, o lingurita de unt, 102 calorii, iar o punga de chipsuri pana la 162 de calorii.

Mancatul in timp ce gatim, bautul cafelei cu lapte dimineata, terminatul portiei cand cel mic nu mai poate sau bautul unui pahar de vin in plus sunt numai cateva din acele obiceiuri care anuleaza rezultatele asteptate de la orice cura de slabire.

1. Mancatul in graba

Nu vei castiga nici un premiu daca termini de mancat in timp record. Decat daca vrei acest lucru si ai si chemat comisia de la Guiness Book of Records.

Programul incarcat din timpul zilei, cat si stresul constant la care suntem supusi ne impugn, de multe ori, un ritm alert la masa, deloc sanatos. Mesei trebuie sa-i alocam destul timp. In plus, mestecand indelung ne putem bucura si de gustul mancarii si vom primi in timp util semnalul ca ne-am saturat, din partea creierului.

2. Mese putine

Incearca sa servesti cel putin 3 mese pe zi. Incepe-ti ziua cu un mc dejun sanatos si ales cu grija. Chiar si o briosa "light" poate avea pana la 400 de calorii. Expertii ne sugereaza sa consumam la mcul dejun un ou fiert, o felie de paine de secara si un fresh din portocale.
Dupa o asemenea masa, ce contine aproape 250 de calorii, va veti simti satul.

3. Bauturile indulcite

Alcoolul, cafeaua cu zahar si lapte, sucurile cu adaos de zahar, bauturile acidulate, toate acestea pot avea o contributie semnificativa la cresterea numarului de calorii accumulate pe parcursul unei zile, si, implicit, la cresterea in greutate. Un studiu a demonstrate ca populatia din SUA obtine mai mult de 20% din calorii din bauturi.
In locul acestora e recomandat sa incerci sa te axezi mai mult pe: apa, lapte degresat, ceai neindulcit, suc de legume, si, in cantitati moderate, suc stors din fructe proaspete.

4. Dimensiunea mesei

Suntem obisnuiti cu portiile mari de la restaurant si, din obisnuinta, folosim acelasi standard si acasa. Miscosrati portiile si lasati mancarea in farfurie cand simtiti ca v-ati saturat.

5. Aditivi alimentari nesanatosi

In timp ce ne alegem cu cea mai mare grija felul principal de mancare, de multe ori nu dam importanta cuvenita sosurilor sau dressingurilor pentru salate. Acestea pot contine anumiti aditivi artificiali care nu fac altceva decat sa dea peste cap tot programul nostru de dieta.

6. Mancatul necontrolat

Iti suna cunoscut? Stai in fata televizorului sau a calculatorului si nici nu iti dai seama cum punga de chipsuri sau popcorn s-a golit. Ia masuri si indeparteaza din jurul tau ispitele.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-22-2008/cele-mai-frecvente-6-greseli-intr-o-dieta-440457




Cele mai frecvente 6 greseli intr-o dieta - articole medicale - startsanatate